ZA KNJIGU REKORDA

FOTO VIDEO Bez kaveza za zaštitu od morskih nemani: Penny Palfrey je prva žena koja pliva od Kube do Floride

Profesionalna plivačica Penny Palfrey nastavila je plivati preko Floridskog tjesnaca, u okviru pokušaja da prepliva 166 kilometara od Kube do Floride
 AP Photo/Franklin Reyes

Profesionalna plivačica Penny Palfrey (49) nastavila je plivati preko Floridskog tjesnaca, u okviru pokušaja da prepliva 166 kilometara od Kube do Floride.

Ukoliko uspije u svom planu, Palfrey će ući u knjige rekorda kao prva žena koja je plivala od Kube do Floride. I ranije je bilo sličnih pokušaja, od kojih se samo jedan može smatrati uspješnim, iako je kao pomoć korišten kavez za zaštitu od morskih pasa.

Palfrey pliva bez pomoći kaveza, riskirajući time povrede. Pomaže joj samo električna naprava kojom se utvrđuje da li u blizini ima morskih predatora poput morskih pasa.

Ova plivačica je rano jučer u Havani ušla u vodu i, u pratnji čamca, lagano počela plivati.

Prije polaska ocijenila da je "divno jutro na Kubi" i zahvalila se fanovima na podršci. Upitana šta je prva stvar koju će uraditi po dolasku na Floridu, ona je odgovorila da će "izaći iz vode".

Fanovi su u mogućnosti pratiti njezino kretanje preko internetske stranice koja putem GPS-a svakih 10 minuta ažurira njezinu lokaciju, kao i preko Twittera, na temelju komenatara ljudi iz njezine pratnje .

Prema pisanju na Twitteru, osim nekoliko opekotina meduza, za sada nema nikakvih problema.

No, rizik postoji i od dehidriranja organizma te hipotermije.

Penny Palfrey je osobni rekord dostigla preplivavši 108 kilometara, od Malog do Velikog Kajmana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:53