U RIJEKU PO BODOVE

TUDOR UOČI DERBIJA 'Kek je osvježenje za hrvatski nogomet. Anas? On je najopasniji'

 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Rijeka snova, nije se baš Hajduk nauživao tih pobjeda, i sada ih čeka težak dvoboj, bez obzira ne potencijalne izostanke u momčadi domaćina. Pokušali su novinari proći "kroz obranu" pa su napomenuli Igoru Tudoru i izjavu Matjaža Keka da je dobro da se susret igra u večernjem terminu zbog vatrometa.

Spremaju li domaći unaprijed slavlje ?

- Ne vjerujem da je to Kek kazao, cijenim na kao stručnjaka izuzetno je korektna osoba. On je osvježenje za hrvatski nogomet, radi dobar posao i to se vidi na rezultatima. Mi se veselimo toj utakmici, gdje postoji sportski rivalitet dvije ekipe, pokazuje to i položaj na tablici. Mislim da je ovo utakmica u kojoj mogu profitirati gledatelji i nogomet, jer očekujem pravu utakmicu - odgovorio je Igor Tudor.

"Bijelima" je problem na desnom boku, nema Vršajevića, tko će "unutra" ? Tko ide na vrata?

- Vrša je u problemima, nije u konkurenciji za sastav. Kalinić brani, ali još nije spreman, branit će Dante. Opet smo počeli sa pričom tko fali....

Može li ovaj dvoboj odlučiti utrku za drugu poziciju? Rijeka bi pobjedom pobjegla na pet bodova.

- Ne razmišljam o tome, možda i odluči o plasmanu. No nama je cilj odigrati odličnu utakmicu na tragu onoga što tražimo tijekom cijele sezone. Cilj nam je pobijediti kao i Riječanima. no ima još dosta utakmica do kraja, mi smo u Europi, ali želimo odlično igrati do kraja prvenstva.

Benko je otišao, nema Kramarića. Hoće li nekadašnji "bijeli" Anas Sharbini biti najveća opasnost po gol Hajduka. Kakvu rijeku očekuju na Poljudu, napadački od samog početka.

- Anas trenutačno je najopasniji, a kako će Kek igrati, to ja ne znam. Svaka ekipa ima svoj stil, bogatstvo i širina nogometa je da svi imamo svoju priču. Što se tiče Kramarić dobro je da nema igrača koji može odlučiti, no to i ne mora značiti ništa posebno, sigurno je da će Rijeka taj izostanak pokriti s nekim igračem iz svog kadra.

Tudor je odlično "predriblao" novinarsku provokaciju oko usporedbe igračkog kadra Hajduka u odnosu na Rijeku, kao i činjenicu što Hajduk nije slavio u zadnjih šest susreta ove dvije momčadi je odgovorio

- Ne bavim se statistikom, ona je za navijače i novinare, za trenera je to potpuno nebitno. Oko igračkog kadra nemam namjeru ništa komentirati, moji igrači su za mene najbolji.

Kao igrač ste odigrali derbije na Kantridi, kao i trener možete li malo to usporediti.

- Uvijek su bile teške utakmice, nezgodna gostovanja. Atmosfera je vruća, no neću se obazirati na to, nas zanima ono na travnjaku, koncentrirani smo na igru i samo na ono što je na travnjaku.

Tko će od mladih na desni bok, Mikanović ili Bašić. Je li to za njih pritisak.

- S desnim bokom nam je situacija odlična, to su dva mlada momka kojima mislim da predstoji svijetla budućnost na toj poziciji. Veseli što izlazi takav kadar, ja bi bio sretan trener da iz omladinske škole izlaze igrači za svaku poziciju kao što su ta dva bočna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:41