OD MOŽDANOG UDARA

Bubnjar Novih fosila Nenad Šarić, muž Sanje Doležal, preminuo u karlovačkoj bolnici

Vladimir Kočiš-Zec potvrdio je da umro njegov dugogodišnji kolega i prijatelj
 Damir Krajač / CROPIX

KARLOVAC - Nažalost, nije bilo pomoći. Nenad Šarić Brada, član 'Novih fosila', preminuo je u četvrtak oko 16 sati u karlovačkoj Općoj bolnici. Popularnom glazbeniku pozlilo je u utorak navečer tijekom odmaranja u obiteljskoj vikendici na Mrežnici , gdje je sa svojim najmilijima namjeravao proslaviti rođendan supruge Sanje Doležal koji pada 9. svibnja. Kako bi organizirao veliko slavlje i sve pripremio za Sanjin četrdeset i deveti rođendan, nakon produženog prvomajskog vikenda ostao je sam u kući na Mrežnici. Da je nešto pošlo po zlu članovi njegove obitelji shvatili su kada im se satima nije javljao na telefon, a zabrinuta Sanja zamolila je susjedu da ga obiđe. Ona ga je našla u teškom stanju. Odmah je pozvala hitnu pomoć, a po dolasku u Opću bolnicu u Karlovcu ispostavilo se da je glazbenik pretrpio težak moždani udar.

Uvijek nasmijanog bubnjara liječnici su, kako neslužbeno doznajemo, tijekom srijede i četvrtka dva puta operirali, međutim on više nije dolazio svijesti. Uz njega su cijelo vrijeme bili supruga Sanja, te osamnaestogodišnji sin Luka i tri godine mlađa Lea.

Vijest o Bradinoj bolesti potresla je cijelu glazbenu scenu, a njegovi brojni prijatelji nadali su se da će šezdeset i petogodišnji glazbenik pobijediti u svojoj najtežoj životnoj bitki.

- Nenek je rođen 10. listopada, ali mi nećemo čekati jesen. Nazdravit ćemo mu mnogo ranije - još u srijedu navečer govorili su nam članovi 'Novih fosila'.

Međutim, umjesto zdravice, uslijedili su suze i muk.

- Brade, nažalost, više nema. Malo prije sam se čuo sa Sanjom. Što da vam kažem? Imali smo toliko planova, ali sada ih, nažalost, nećemo moći ostvariti. Bez Brade više nikad ništa neće biti isto - kroz suze nam je kazao Vladimir Kočiš Zec, koji je odmah po primitku tužne vijesti skupa s Marinkom Colnagom pohitao do Sanje i njene djece.

Vijest o smrti dugogodišnjeg prijatelja emotivno je slomila Rajka Dujmića koji proteklih dana nije mogao vjerovati onome što čuje. Jer, Nenad Šarić Brada živio je izuzetno zdravo. Nije ni pio, ni pušio, redovito je igrao tenis… Bio je pun života, a onda se sve srušilo.

Nenad i Sanja u braku su bili osamnaest godina, a unatoč tolikom vremenu jedno drugo su voljeli, mazili i pazili, baš kao prvog dana kada su se zaljubili jedno u drugo. Nenad je svoju Sanju uvijek podržavao, razumio i nasmijavao je u teškim trenucima, razveseljavao je romantičnim putovanjima i malim znacima pažnje, a ona mu je uvijek vraćala jednakom mjerom. Oboje su se, kažu njihovi prijatelji, radovali proslavi njenog rođendana za koji je on već spremio poklon iznenađenja. No, umjesto pjesme i veselja, sada je došlo vrijeme za tugu.

Sanja Doležal izdala priopćenje povodom smrti supruga

Moj najbolji prijatelj i životni partner nas je napustio danas poslije 15 h. Prerano za mene i za našu djecu.

Nažalost, krvarenje u mozgu je od prvog trenutka bilo preobilno i izazvalo je strašne posljedice. Zahvaljujem mnogobrojnim prijateljima i poznanicima koji već dva dana šalju podršku i svoju ljubav. Zahvaljujem liječnicima i osoblju Karlovačke bolnice na svemu što su učinili ova dva dana. Kao vjernica, molim braću i sestre u Kristu da se mole i prikazuju mise za dušu mojeg supruga i snagu naše obitelji. Medije molim da nas ostave kako bi mogli u miru i tuzi preživjeti ove trenutke. Hvala,

Sanja, Lana, Luka, Sven i Lea te ostala tugujuća obitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 11:50