NHL LIGA

Poraz Rangersa kod kuće, prvaci zaustavili negativan niz

Hokejaši Chicaga, aktualni NHL prvaci, prekinuli su negativan niz od tri poraza. U nedjelju su na svome ledu pomeli Floridu sa 6-2.

Patrick Sharp je postigao pogodak i dvaput asistirao, njegov imenjak Kane je bio trostruki asistent, a strijelci su u uvjerljivoj pobjedi Blackhawksa bili i Marian Hossa, Brent Seabrook, Brandon Saad, Michal Handzus i Andrew Shaw. Chicagu nije naštetila ni ozljeda golmana Coreyja Crawforda koji je morao napustiti igru već u prvoj trećini. Od ranije je izvan pogona i ruski veteran Nikolaj Habibulin, pa je na vrata morao finski ''rookie'' Antti Raanta. Zaustavio je 29 od 31 udarca.

Doprvak Boston slavio je u Torontu protiv Maple Leafsa s 5-2. Domaći su poveli u prvoj trećini preko Petera Hollanda, ali u drugoj su dionici Bruinsi s tri gola postavili temelje pobjedi. Strijelci su bili Carl Soderberg, Torey Krug i Kevan Miller. U završnoj je trećini Jay McClement vratio nadu Torontu, ali su Jarome Iginla i Patrice Bergeron zapečatili pobjedu Bostona.

Minnesota je svladala San Jose s 3-1 i nanijela mu treći uzastopni poraz u ligi, dok je Vancouver istim rezultatom bio bolji od Colorada i došao do četvrte pobjede zaredom. Washington je, pak, u Madison Square Gardenu nadigrao New York Rangerse s 4-1.

NHL liga, nedjelja:

Minnesota - San Jose 3-1

Chicago - Florida 6-2

New York Rangers - Washington 1-4

Toronto - Boston 2-5

Vancouver - Colorado 3-1

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:11