STRAVIČNA SMRT

UBOJICA S MARJANA Ediju Mišiću optužnica samo za ubojstvo Meksikanke, za silovanje nema dokaza!

Edi Mišić, 28-godišnjak koji se nalazi u istražnom zatvoru zbog sumnje da je krajem kolovoza prošle godine na splitskom Marjanu ubio 31-godišnju meksičku državljanku Selenu Graciano Macedo, bit će optužen “samo” za teško ubojstvo na osobito okrutan način, za što je predviđena kazna dugotrajnog zatvora do 40 godina, javlja Slobodna Dalmacija.

Na toj maksimalnoj kazni ustrajat će i Julijana Stipišić, zamjenica županijskog državnog odvjetnika, koja radi na optužnici koja bi vrlo skoro trebala biti podignuta. Njome se iz slučaja definitivno “uklanja” element seksualnog napastovanja koji se navodio kao najvjerojatniji motiv.

Naime, u optužnici se Mišić neće teretiti ni za silovanje, a ni za pokušaj silovanja jer za uvrštavanje nekog od tih dvaju kaznenih djela u optužnicu nema dokaza.

Razlog zbog kojeg se ne inzistira na utuživanju za ta (ne)djela možda je i u tome što će Mišić ionako biti optužen za okrutno ubojstvo i što će Državno odvjetništvo tražiti maksimalnu kaznu, pa onda par godina koliko bi dobio za silovanje ili pokušaj silovanja ne bi ništa bitno promijenilo.

No, kako sad ispada da nema dokaza da je Mišić pokušao seksualno zlostavljati nesretnu djevojku, postavlja se logično pitanje koji je onda bio motiv stravičnog ubojstva. Cijelo se vrijeme u javnosti provlačila teza da je nesretna djevojka gotovo obezglavljena zbog toga jer ju je Mišić htio silom napastovati, a ona je odbila i pokušala se othrvati, zbog čega je on “poludio”, izvukao nož i zaklao je.

Pisalo se i da ju je ubio od bijesa jer mu je muškost zakazala u ključnom trenutku. Prve su informacije čak govorile i da je djevojka silovana, pa tek onda ubijena, no to se poslije pokazalo netočnim te se zato počelo spekulirati s pokušajem silovanja.

Sada, pak, ispada da nije bilo ni jednog ni drugog, pa je logično pitanje zašto je onda Mišić ubio Selenu. To zna samo Mišić, a on uporno šuti i ne želi kazati apsolutno ništa o toj, za Selenu, kobnoj srijedi.

Prema nalogu ŽDO-a Split za provođenjem istrage, koji je donesen početkom listopada prošle godine kad je Mišić i uhićen, “postoji osnova sumnje da je 28-godišnjak u poslijepodnevnim satima 22. kolovoza 2012. u park-šumi na području Županije splitsko-dalmatinske, u namjeri da liši života državljanku Meksika (1981.), uporabom fizičke sile zaskočio na pješačkoj zemljanoj stazi te joj vezao usta i ruke ljepljivom trakom, a potom odnio niz južnu padinu, polegao ju na zemlju i kuhinjskim joj nožem zadao duboku reznu ranu vrata uslijed čega je oštećenica iskrvarila i preminula. Radi prikrivanja tijela prekrio ju je zemljom i kamenjem, tako da je tijelo pronađeno 25. kolovoza 2012. godine”, prenosi Slobodna Dlamacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:50