DRAMA U SESVETAMA

Supruga pretučenog vlasnika kuće: 'Krv je šikljala na sve strane, lopov ga je zamalo ubio!'

Stjepana (70) je provalnik brutalno pretukao u vlastitom domu na sesvetskoj Kašinskoj cesti
Ilustracija
 Ivo Ravlić / CROPIX / CROPIX

ZAGREB - „Krv je šikljala na sve strane iz nosa, usta... Suprug mi je jedva izustio 'Lopov je bio tu!' Pas šarplaninac Jelenko koji nije prestajao lajati, da kojim slučajem nije bio na lajni, rastrgao bi lopova. Muža mi je provalnik zamalo ubio. U teškom je stanju, puknutih arkada, slomljene čeljusti, nagnječenog prsišta i čekaju ga operacije. A ja živim u strahu i oka nisam sklopila. Čovjek više nigdje nije siguran“ - ispričala nam je pod vidnim šokom Slavica G. čijeg je supruga Stjepana (70) u utorak oko 16,30 sati provalnik brutalno pretukao u vlastitom domu na sesvetskoj Kašinskoj cesti. Nezvani gost ispreturao im je cijelu kuću no je li išta uspio i ukrasti obzirom da je zatečen na (ne)djelu, još uvijek nije utvrđeno.

Prema šturom opisu koji je pretučeni Stjepan uspio podijeliti sa istražiteljima na bolničkoj postelji KB Dubrava, drski je lopov u ranim tridesetima i mršave građe.

- U 48 godina koliko živimo u ovoj kući, ulazna vrata nikada nismo zaključavali jer je povjerenje susjeda maksimalno. A toga dana smo suprug i ja sjedili u vrtu i pili kavu. Stari smo pa smo ujedno polako u vrtu tačkama premještali gnoj. No u to vrijeme se lopov uz bočni dio kuće iza traktora uvukao u kuću. Jelenko ga je vidio i počeo lajati, ali je bio na lancu pa osim lajanjem nije mogao drukčije reagirati. Došla sam vidjeti što je bilo, ali ništa nisam vidjela sumnjivo pa je Štef otišao izvidit situaciju. Ušao je u kući i zatekao lopova. Kako ga nekoliko minuta nije bilo, otišla sam i ja do vrata kuća gdje me dočekao šokantan krvav prizor prebijenog supruga - prisjetila se još Slavica dodavši kako je provalnik posebno ispreturao trokrilni ormar u spavaćoj sobi. Uvjerena je i da ih je nasilnik pratio neko vrijeme jer u protivnom ne bi znao da nemaju naviku zaključavanja ulaznih vrata kuće dok su u vrtu.

- Nismo bogati. Dok smo gradili kuću bili smo gladni. Mi smo optičarska obitelj. Sve smo stekli vlastitim radom. A Jelenko je reagirao baš kako treba - zaključila je supruga pretučenog optičara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:09