TRAGAJU I ROBOTI

FOTO Misterij nestanka legendarne Amelije Earhart napokon će biti riješen? Danas je započela nova velika potraga

Kad je nestala Earhart je bilo 39 godina, a bila je na posljednjoj etapi ambicioznog leta oko svijeta preko ekvatora u dvomotorcu

Na 75. godišnjicu nestanka letačke legende Amelije Earhart u potragu za ostacima njezinog zrakoplova Lockheed Electra krenula je najnovija ekspedicija, opremljena podvodnim robotima i sonarom.

AP

Ekspedicija je potragu započela u utorak, a kretat će se od Honolulua do osamljenog otočića koji pripada pacifičkoj naciji Kiribati. Istraživači smatraju da su Earhart i njezin navigator Fred Noonan uspjeli sletjeti na greben blizu kiribatskog atola Nikumaroro te da su još neko vrijeme ostali živi.

Na 75. godišnjicu nestanka Amelie Earhart u potragu za njom kreću i podvodni roboti!

Ovo je već treći put u posljednje 23 godine da Međunarodna grupa za pronalaženje povijesnih zrakoplova (TIGHAR) pokušava pretražiti otoke kako bi pronašla tragove koji bi razjasnili nestanak Amelie Earhart, ali ovaj put će tražiti upravo olupinu njezinog aviona.

AP

Kad je nestala prije punih 75 godina Earhart je bilo 39 godina , a ona i Noonan bili su na posljednjoj etapi ambicioznog leta oko svijeta preko ekvatora u dvomotorcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:57