BIJELI U KONOPCIMA

Brbić priznao: Borimo se svaki dan, jer Hajduk je pred - KOLAPSOM!

'Franko je mlad dečko i važan igrač Hajduka, ali doista je pogriješio jer nas je doveo pred gotov čin. Ja sam osobno saznao da se Franko ženi prije desetak dana'
 Joško Ponoš/CROPIX

Hajdukova predsjednika Marina Brbića nije iznenadila nova čestitka iz Uefe, globa od 30.000 eura zbog bakljade na utakmici Hajduka i Intera na Poljudu.

Hajduk se naplaćao kazni i najgore je što ovo nije prva, a ni zadnja koju će Splićani platiti. Samo za ovu sezonu Uefa je fakturirala račune u ukupnom iznosu od 90.000 eura (30.000 za Skonto na Poljudu, 30.000 za Skonto u Rigi te 30.000 eura za Inter na Poljudu), a još nije došla kazna za utakmicu Intera i Hajduka na San Siru. Uz novčanu globu Hajduku je aktivirana uvjetna kazna pa će prvu sljedeću utakmicu u Europu igrati pred praznim tribinama.

Bitka za ostanak

- Nakon utakmice s Interom na Poljudu delegat mi je rekao da nikad u životu nije doživio takvu atmosferu, a opet je stavio prijavu i stigla nam je kazna. Nažalost, ne može proći nijedna europska utakmica bez novčane globe. Imamo prijavu i za bengalke na San Siru. Poslali smo očitovanje o tom incidentu i nadam se da nećemo dobiti novu globu - rekao nam je u utorak Brbić.

Prvog čovjeka Hajduka dobili smo u Zagrebu. Bio je zauzet sastancima. Brbićev posjet Zagrebu vezan je uz napore da se riješi teška financijska situacija u klubu.

- Borimo se da Hajduk ne završi u bankrotu jer smo u sitauciji pred kolapsom. To je u ovom trenutku naš najvažniji zadatak. Nažalost, velikih pomaka još uvijek nema. Nema ništa ni od pozajmice od Grada s kojom smo računali. Određeni napredak napravili smo u razgovoru s bankama, ali izvijestit ćemo vas čim budemo definirali te dogovore - dodaje Brbić.

Poznato je da Hajduk nasušno treba injekciju svježeg kapitala. Računalo se da bi sa 60 milijuna kuna došli do zraka, ali čini se da će uspjeti reaklizirati polovicu od tog iznosa, i to kroz dva kredita od 15 milijuna kuna. I to je taman da se pokrpaju najveće rupe u budžetu. Dok ne stignu sredstva od transfera Vukušića u Pescaru i An. Sharbinija u Arabiju.

A što je s nogometom? U subotu je derbi na Maksimiru.

- Optimist sam. Mislim da bi mogli iznenaditi ‘modre’ na njihovu terenu. Igra i rezultat koji smo prikazali protiv Slaven Belupa daju nam za pravo da budemo optimistični. Posebno zato što mislim da je Dinamo u laganom padu, to smo vidjeli na Kantridi.

No što napraviti kad su afere svakodnevne. Ne možemo pobjeći od “slučaja Andrijašević”. Kakav je vaš komentar?

- Franko je mlad dečko i važan igrač Hajduka, ali doista je pogriješio jer nas je doveo pred gotov čin. Ja sam osobno saznao da se Franko ženi prije desetak dana. Više nije bilo šanse da se bilo što promijeni.

Andrijašević kaže da ste mu vi i trener Krstičević dali podršku, a najavili ste novčanu kaznu. Kakva će biti kazna?

- Kazna će biti sukladna pravilniku. Njegova kazna bit će ujedno opomena drugima da se moraju ponašati profesionalno. Znam da je Franko dogovarao svadbu prije godinu dana i da su tada okolnosti bile drukčije, ali nešto se moglo pomaknuti ovog ljeta kad je objavljen raspored utakmica. Što se tiče podrške, Franko uživa našu punu podršku, ljudsku potporu, jer ne želimo mu pokvariti taj svečani čin i najvažniju odluku u životu. Ali ponavljam da mora biti svjestan toga da je pogriješio.

Globa neće biti rigorozna?

- Neće. Nećemo uništavati svog igrača. Franko je jako napredovao u Hajduku. Ako se zna da je prije godinu dana bio u posudbi u Dugopolju, a sad je jedan od naših najvažnijih igrača, on zaslužuje podršku kluba. Franko je vrijednost kluba i kao takvog ćemo ga tretirati. Neka mu ovo bude škola, a svaka škola se plaća, zar ne? - zaključio je Brbić.

Inače, Andrijašević je jedan od prvotimaca Hajduka s najmanjim ugovorom. Potpisao je do ljeta 2014. , a plaća mu je oko 3000 eura u bruto iznosu. S tim da plaća stiže sa zakašnjenjem od četiri, pet mjeseci. Prošlost nas uči da nikad u Hajduku igrači nisu plaćali kazne, to je bila samo brojka na papiru. Ta bi se globa u pravilu “prebijala” kod transfera u inozemstvo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:07