GLJIVIČNA INFEKCIJA

Na stotine pacjenata u SAD-u u opasnosti: Od meningitisa oboljelo 35 ljudi, petero umrlo nakon što su dobili steroidnu injekciju!

Stotine ili čak tisuće pacijenata koji su dobili injekcije steroida zbog bolova u leđima u 23 američke savezne države mogle bi biti ugrožene gljivičnom infekcijom koja uzrokuje smrtonosni meningitis.

Do sada je 35 ljudi u šet saveznih država zaraženo gljivičnim meningitisom, a petero ih je već umrlo, prema informacijama Centra za nadzor i prevenciju bolesti.

Liječnici su upozoreni da ne koriste steroidne injekcije čiji su sastojci proizvedeni u Massachusettsu. Istražitelji su navodno otkrili gljivice u zapečaćenoj bočici steroida tamošnje farmacijske kompanije.

Amerikanci strahuju kako je zaraženu steroidnu injekciju primilo više tisuća pacijenata jer je to uobičajena procedura kod bolova u leđima. Navode kako u samo u jednoj klinici u Indiani više od 500 pacijenata dobilo injekciju, a u dvije klinike u Tennesseeju čak 900.

Simptomi se mogu razviti tek nakon mjesec dana, pa se strahuje da je u opasnosti jako puno ljudi. Nekoliko tisuća injekcija vraćeno je neiskorišteno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 06:31