BRUTALNA PLJAČKA

Bivšem dečku Renate Sopek razbojnici upali u stan: Njega i ženu vezali ljepljivom trakom i orobili!

Hrvoju Markotiću i supruzi razbojnici su prijetili štoljem i potom im odnijeli novac i stvari vrijedne 200.000 kuna
 Ronald Goršić/ Cropix

Ne daj Bože da to itko proživi! Tko to nije prošao, ni zamisliti ne može kako je bilo! Jednom riječju, strašno! Fizičke ozljede srećom nemamo, ali psihički smo vrlo loše. I želim to što prije zaboraviti.

- Shvatite me! Samo se nadam da će policija što prije otkriti počinitelje - rekao nam je kratko 33-godišnji poduzetnik Hrvoje Markotić, kojeg su zajedno sa suprugom u srijedu ujutro zatočila dvojica razbojnika te ih vezala selotejpom, prijetila im pištoljem i potom im iz stana odnijela novac i stvari u vrijednosti od oko 200.000 kuna!

Agonija koju su supružnicima priredila dvojica maskiranih i naoružanih razbojnika u njihovu stanu na zagrebačkoj Trpinjskoj cesti trajala je, kako doznajemo, najmanje 45 minuta, odnosno sve dok se Hrvoje nije uspio osloboditi i pozvati policiju.

Prema skromnom opisu danom policiji, dva muškarca bila su srednjih godina. Jedan je razbojnik vitke građe i visok 170 centimetara, a drugi napadač bio je nešto viši. U očito pomno planirano razbojništvo dvojac je krenuo u 8.15 sati, kada su tri godine mlađu Hrvojevu suprugu zaskočili nakon izlaska iz stana.

Nasilno su je ugurali natrag u stan i počeli provoditi teror nad bračnim parom. Vezali su ih oboje ljepljivom trakom, a njemu su pištolj uperili u glavu. Nakon brutalne premetačine nasilni su razbojnici pobjegli u nepoznato s novcem, nakitom i ključevima stana.

- Hrvoje mi je izbezumljen rekao samo da je bilo stravično, da su vezali njega i suprugu i da se jedva uspio osloboditi nakon što su mu lopovi pljačkali stan. Očito nisu bili zadovoljni početnim plijenom pa se lopovska operacija otegnula. Mirna smo ulica i kaznenih djela ovdje nema. U ulici je svojedobno živio i general Mladen Markač, kojeg je čuvao policajac. Ovo s Hrvojem nas je pogodilo. Divan je čovjek. Valjda su lopovi mislili da čuva doma veliku količinu novca s obzirom na to da vodi nekoliko kafića po Zagrebu, a bavi se i poduzetništvom. Zastrašujuće je i to što su lopovi prije razbojstva možda pratili njegova kretanja da bi akcija bila što uspješnija.

U javnosti je Hrvoje predstavljen kao imućan, ali sjećamo ga se i po napisima iz novina kao bivšeg dečka televizijske voditeljice Renate Sopek - objašnjava jedan od šokiranih susjeda. Ne odbacuje mogućnost da su lopovi imali i trećeg pomagača, koji je dvojicu glavnih napadača čekao u parkiranom vozilu u uličici pokraj Trpinjske, da bi se što prije udaljili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 01:46