TLO SE ZATRESLO

Potres pogodio okolicu Splita! Drugi se osjetio u Zagrebu i Karlovcu

 AFP

NOVO 15:58 Karlovčani su osjetili podrhtavanje tla oko 14.35 sati. Doznajemo da se potres osjetio u više gradskih četvrti, Rakovcu, Grabrku, Baniji i Novom Centru.

- Vrlo nelagodan osjećaj. Ležao sam u krevetu i osjetio ljuljanje. Istovremeno mi je počelo zveckati posuđe. Znao sam što je, jer se isto, samo jače, dogodilo kada je bio potres u Italiji - svjedoči nam Vedran G., koji živi na desetom katu nebodera na Rakovcu.

Preko društvenih mreža brojni građani prepričavaju svoja iskustva. Uglavnom govore o ljuljanju lustera i zveckanju posuđa.

U karlovačkom Županijskom centru 112 kažu da nemaju nikakvih služenih informacija, te da su imali nekoliko poziva kojima su građani dojavljivali o podrhtavanju tla.

-------------------------------------------------

Hrvatsku su danas u samo par sati zatresla dva potresa. Jedan je potres magnitude 3,2 po Richteru zabilježen kod Muća, a osjetio se uz obalu od Šibenika pa sve do Splita.

Drugi, jači potres zatresao je Austriju oko 14.38 sati, magnitude 4,2 po Richteru, a osjetio se čak u Slavoniji i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Potres je bio na dubini od 2 kilometra, 222 kilometra jugozapadno od Beča i 59 kilometara sjeverno od Ljubljanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:18