LIGA PRVAKA

FOTO Barca pregazila Zagreb, Goluža bezbrižan: 'Zadovoljan sam, vrijeme radi za naše mladiće'

Kod hrvatskog prvaka vratar Ivić je imao devet obrana, ali sve u prvom dijelu, dok su najbolji strijelci bili Horvat (6) i Stepančić (5)
 Nenad Dugi/CROPIX

Jesu li možda neki od hrvatskih ljubitelja rukometa bili zabrinuti postoje li nasljednici Venija Loserta i Mirka Alilovića, koji bi spomenute jednog dana dosljedno trebali naslijediti u reprezentaciji.

Kaj god, reći će oni malo upućeniji koji češće odlaze na utakmice CO Zagreba. Mladi Filip Ivić (1992. godište) već sada je spreman za ozbiljnije role na najvišem nivou. Onih 11 tisuća navijača koji su u subotu bili u Areni i gledali CO Zagreb s Barcelonom složit će se s tom konstatacijom. Filip je na početku utakmice odlično branio, odmah je sakupio pet obrana, Horvat je imao stopostotni učinak iz kontri i sedmeraca, obrana je igrala pokretljivo i klupa moćne Barcelone natjerana je na rani time-out zbog manjka od četiri pogotka razlike (9-5 i 10-6).

Tijekom cijelog prvog dijela zagrebački mladići odlično su igrali u obrani, no zato su (da li baš zbog neiskustva) samo u tih prvih 30 minuta “u bunar” u napadu bacili gotovo deset lopti. Te tehničke omogućile su Barceloni da istopi prednost i povede 13-12 dvije minute prije odlaska u svlačionicu...

- Dobro smo igrali u prvom poluvremenu, šteta što se tako nije nastavilo - govorio je Goluža nakon utakmice. - Šteta, bacili smo pet lopti i vratili Barcelonu u život...

Dobro, nije bilo baš pet - bilo ih je više, no Goluža je unatoč tome zadovoljan onime što su njegovi puleni prezentirali. S time se možemo ili ne moramo složiti:

- Poslije smo pokušavali stizati tu njihovu prednost, no previše smo se istrošili. Da na njihovim vratima nije bio Arpad Šterbik, najbolji vratar na svijetu, možda je moglo biti drugačije. Naravno, uza sve dobro viđeno na terenu u prvom dijelu s tim brojem tehničkih pogrešaka u toj borbi Davida i Golijata, ishod utakmice i nije mogao biti drugačiji. Momčad kao što je Barcelona ne prašta ni manji broj propusta. Zagrebov “dječji vrtić” dobro se još i držao protiv ponajbolje svjetske momčadi. Iako su izgarali na terenu kao što je to Goluža i obećao, ti dečki još puno žganaca moraju pojesti kako im se ne bi događalo da u samo pet minuta na početku drugog dijela iz egala dođu u pet minusa. Najlakše bi bilo reći Golužina se momčad raspala u drugom poluvremenu, no bolje je mladićima pružiti ruku i reći da su izgubili od objektivno puno bolje momčadi. Činjenicu da su u prvih 20 minuta nastavka zabili samo tri pogotka (a primili 11) dobrohotno ćemo spremiti pod tepih. No, taj ćemo podatak ipak iznijeti na svjetlo dana ponovi li se u budućim utakmicama Lige prvaka.

Goluža će valjda svojim mladićima na lijepi način objasniti da za pobjedu dobro treba igrati punih 60, a ne samo 30 minuta. Zasad će tek pohvaliti pojedince kao Ivića na vratima i Mandalinića:

- Zadovoljan sam, vrijeme radi za nas... Naravno, pritom je Goluža mislio na mladost svoje momčadi koja je u prosjeku najmlađa u Ligi prvaka. Šprem mlađi, Stepančić, Matić, Ivić, Mandalinić i ostali još će puno puta morati dobiti sličnu lekciju od jačih i iskusnijih, a onda će i sami naučiti kako da takav neugodni meni serviraju drugima.- Presudila je mladost naše momčadi, neiskustvo. Protiv suparnika kao što je Barcelona tako se ne može igrati i pobijediti. Popustili smo u završnici prvog dijela, a onda smo se previše istrošili kako bismo izašli iz te crne rupe. Nažalost, nismo uspjeli - kratko je nakon poraza izjavio Josip Valčić.

Nakon dva poraza (Schaffhausen i Barcelona), remija (Dinamo Minsk) i pobjede (Pick Szeged), CO Zagreb u Ligi prvaka 15. studenog gostuje u Berlinu kod Füchsea, a onda 24. istog mjeseca istog suparnika dočekuje u Areni.

CO ZAGREB 21 (12)

BARCELONA 32 (13)

ZAGREB .Arena Zagreb. Gledatelja. Suci: Cacador i Nicolau (Portugal). Delegat EHF: Jiry Konecny (Češka)

CO ZAGREB: Kelentrić (3), Ivić (11), Stevanović; Skoko, Marić 4, Stepančić 6, Matulić, Matić, Šprem, Špiler 1, Batinović, Horvat 6 (4), J. Valčić, Sršen, T. Valčić 1, Mandalinić 3. TRENER: Slavko Goluža.

BARCELONA: Šterbik (10), Šarić; Noddesbo 3, Juanin 6, Tomas 1, Raul 1, Sorhaindo 2, Sarmiento 3, Montoro 3, Gurbindo, Jernemyr, Aguirezabalaga 2, Rutenka 4 (2), Stranovsky 2, Rocas 4, Morros 1. TRENER: Xavi Pasqual.

SEDMERCI: CO Zagreb 5 (4), Barcelona 2 (2).

ISKLJUČENJA: CO Zagreb 2 min. (J. Valčić 18), Barcelona -.

IGRAČ UTAKMICE: Daniel Sarmiento

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:28