ZELENO SVJETLO ZA ŠOPING

VLADA ĆE NA LEASING UZETI 271 AUTOMOBIL Milanović: 'Evo teme za tabloide!'

U Vladi ističu kako se ovdje ne radi o novoj nabavi vozila, već o formalizaciji javnoga nadmetanja iz ožujka. Naime, poziv za nadmetanje za nabavu vozila putem operativnog leasinga objavljen je 14. ožujka, a Vlada je sada samo dala suglasnost

Vlada je danas dala suglasnost za najam 271 vozila putem operativnog leasinga, za što će u sljedećim godinama potrošiti nešto više od 96,7 milijuna kuna.

Zeleno svjetlo Banskih dvora za nabavu vozila dobilo je osam ministarstava i četiri ureda i zavoda. Najviše vozila, njih 159, pripada MUP-u, za kojim slijedi Ministarstvo pravosuđa sa 69 vozila.

Leasing vozila namijenjen je i ministarstvima financija, graditeljstva, branitelja, socijalne politike i zdravlja, te vanjskih poslova.

Vozila idu i u ruke Državne geodetske uprave, Državnog hidrometeorološkog zavoda i Državnog zavoda za mjeriteljstvo, te Ureda za opće poslove Sabora i Vlade.

OSTOJIĆ 'Zbog tihe većine humanista koji rade trebamo što je moguće prije sjesti za stol'

Novac za najam tih vozila, kazao je zamjenik ministra financija Boris Lalovac, u ovogodišnjem je proračunu osiguran, a za sljedeće je godine potrebno odobrenje Vlade, koje su Banski dvori danas dali, i to za razdoblje od 2014. do 2016. godine.

„Eto teme za tabloide!“, prokomentirao je premijer Zoran Milanović.

PREMIJER MILANOVIĆ O 'LEX PERKOVIĆ' 'Vlada se ne kocka ni s čim. Ja ni ne znam kartati'

U Vladi ističu kako se ovdje ne radi o novoj nabavi vozila, već o formalizaciji javnoga nadmetanja iz ožujka. Naime, poziv za nadmetanje za nabavu vozila putem operativnog leasinga objavljen je 14. ožujka, a Vlada je sada samo dala suglasnost.

Pred Vladom su se danas našle i izmjene Zakona o vanjskim poslovima, kojima se donošenje Pravilnika o unutarnjem redu prenosi u ruke ministra. Naime, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova dosad je jedino, istakla je šefica diplomacije Vesna Pusić, imalo obvezu da za svaku izmjenu pravilnika traži suglasnost Vlade. Ovim će se izmjenama omogućiti brža i bolja fluktuacija zaposlenih, posebno u inozemstvu.

Inače, današnja sjednica Vlade ostat će upamćena kao jedna od dosad najkraćih sjednica. Trajala je, naime, samo 20-ak minuta, a očekivane glavne točke, izmjene „lex Perković“, nije bilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:33