PRVI STRIJELAC PRIPREMA

'MORAM IGRATI, VEĆ SAM IZGUBIO JEDNU SEZONU' Tomislav Kiš poslao poruku Tudoru

 Ante Čizmić/CROPIX

Pogoci Tomislava Kiša obilježili su Hajdukove pripreme u Sloveniji. Pet komada zabio je Kiš na pripremama u Mariboru, a odigrao je tri utakmice. Dok su Amerikanci pokušavali uvjeriti Torcidu i Naš Hajduk da je njihovo ulaganje ozbiljna investicija koja neće “odnijeti djedovinu ispod naše murve”, Kiš se trudio uvjeriti trenera Tudora da za njega ima mjesta u startnoj postavi. No, unatoč pogocima, veliko je pitanje koliko je u tome uspio. Pokazao je 19-godišnji spretni golgeter da se na njega treba računati puno više nego prošle godine, međutim ostalo je upitno kakvu će minutažu imati sljedeće sezone. Osobna ambicija je jasna.

- Moja je želja igrati. Biti član prve postave. To želi svaki igrač.

Kratko i jasno odgovara Kiš. Golgeter iz zagrebačke Trnovčice dvije sezone je u Hajduku, ali još uvijek nije dobio priliku koja se očekivala u trenutku kada je iz Sesveta uz veliku pompu prešao na Poljud. Primjerice, puno se očekivalo od prošle sezone, ali godina je protekla bez pomaka. Dapače, pitanje je li Kiš ostao razočaran skromnom minutažom?

- Možda me trener Krstičević mogao više stavljati u momčad.

Kiš je zabio jedan gol u 11 nastupa. Dodao je još dva pogotka u Kupu (tri nastupa), ali daleko je to ispod očekivanja. Uostalom, većina nastupa zbila se još prošle jeseni. Davno je to bilo, međutim neće Kiš kazati nijednu riječ protiv. Netko drugi bi “udario” po treneru, kritikom uzvratio na malu minutažu, ali Kiš je drukčiji.

- Ostao sam s trenerom Krstičevićem u korektnom odnosu. Puno puta smo razgovarali, nema među nama ništa lošeg. Dapače, sve je u redu i to je prošlost, a ja se samo okrećem budućnosti. Istina, šteta je da nisam malo više igrao. Trudit ću se da ove godine to nadoknadim.

Naizgled je ravnodušan Kiš. Nema u plavokosom golgeteru velikih riječi, niti poruka revanšizma, jer Kiš se jedino uzda u svoj rad. U Sloveniji je dobro radio i to se osjetilo na terenu.

- Igrao sam tri utakmice bez presinga. Odlično sam se osjećao. Postigao sam pet pogodaka iz malo prigoda. Zadovoljan sam, nadam se da će i dalje tako ići.

Drži Tudor da je Kiš istinski “King of the Box”, kralj šesnaesterca. To je zasad najveća pohvala koju je dobio prirodni golgeter. Ali, ta pohvala znači i da treba igru nadograditi sudjelovanjem izvan šesnaesterca. Može li Kiš igrati i na neku drugoj poziciji u ofenzivnoj liniji, pitaju se stručnjaci, ali i navijači.

- Mogu igrati i polušpicu, drugog napadača. Znao sam po jedno poluvrijeme na pripremama odigrati i na krilu.

Je li 20 minuta po utakmici zadovoljava vaše ambicije u novoj sezoni?

- Borit ću se da to bude više od 20 minuta. Moram igrati, jer već mi je jedna sezona prošla bez učinka. Ništa nisam profitirao. Niti sam igrao, niti sam iskustva skupio.

Što bi Kiša učinilo sretnim čovjekom sljedeće sezone? Koliko golova u prvenstvu?

- Znate da ne dajem nikakva obećanja. Ali, ako već inzistirate, reći ću da bih bio zadovoljan kad bih postigao između pet i 10 pogodaka. Nije to obećanje, samo moja želja. U svakom slučaju, ne bi me zadovoljila mala minutaža.

Kakva su rješenja ako ne budete u prvom planu u Hajduku? Vaš menadžer prošli je tjedan razgovarao sa sportskim direktorom Jensom Anderssonom. Rezervne opcije su posudba ili možda čak raskid ugovora?

- Ne vjerujem da postoji realna opcija raskida ugovora. Jedino posudba. Moj prvi cilj je dokazati se u Hajduku, a onda sve drugo dolazi u obzir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:24