ŠOKANTAN SLUČAJ

SA SMRTONOSNOM DOZOM ALKOHOLA SJEO ZA VOLAN U Dubrovniku uhićen rekorder s 4.25 promila

Rekordera s čak 4,25 promila alkohola u krvi zaustavila je prije četiri dana dubrovačka policija, a riječ je o 46-godišnjem vozaču automobila koji je prekršajno kažnjen sa 7500 kuna te mu je na godinu i pol zabranjena vožnja.

Dubrovačko-neretvanska Policijska uprava priopćila je danas kako je alkoholizirani vozač zaustavljen u četvrtak tijekom redovitoga prometnoga nadzora u Mlinima u Župi dubrovačkoj.

Uz optužni prijedlog zbog prometnog prekršaja, policija ga je dovela na dubrovački Prekršajni sud, gdje mu je izrečena novčana kazna od 7500 kuna te zaštitna mjera zabrane vožnje vozila B kategorije na 18 mjeseci.

Prema medicinskom tumačenju, koncentracija od četiri promila alkohola u krvi i više može uzrokovati smrt zbog prestanka disanja, vrlo niskoga krvnog tlaka ili gušenja tijekom povraćanja.

Činjenicu da su smrtni slučajevi u takvim okolnostima rijetki i da se neki čak usude sjesti za upravljač liječnici objašnjavaju time da su svi takvi neslavni rekorderi uglavnom utrenirani u ispijanju alkohola, to jest da ga konzumiraju dulje vrijeme i time podižu prag osjetljivosti organizma na trovanje alkoholom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 19:42