KAMPANJA

ŽENA IZA SPOTOVA IVE JOSIPOVIĆA 'Namjerno ih radim kao trash, naš antispot je uspio, vidite koliku smo pažnju privukli'

Naš spot je koštao nula kuna, a dobro smo se zabavili snimajući ga, kaže redateljica Irena Škorić
 Foto: Youtube

Dvije verzije predizbornog spota Naprijed Hrvatska! Progresivni savez Ive Josipovića u nedjelju je u samo nekoliko sati od emitiranja obasut pogrdama gledatelja i proglašen parodijom, trashom na razini Žikine dinastije, nedostojnim bivšeg predsjednika i sveučilišnog profesora. Nakon samo nekoliko sati nestao je iz virtualnog prostora da bi opet uskrsnuo, ali uz onemogućene komentare.

U međuvremenu su samouki režiseri namontirali glazbu Čavoglava... Sam Ivo Josipović izjavio je kako smatra da je spot izazvao odlične reakcije, nekima se nije svidio, ali... bitno je da se o njemu priča.

Namjerno pretjerivanje

Irena Škorić, autorica spota s diplomom redateljice i članica predsjedništva Josipovićeve stranke, suočena s kritikama brani se tvrdnjom kako je upravo težila trashu: “Ovaj antispot snimljen je u ‘camp stilu’, što je svjesni trash i namjerno pretjerivanje radi postizanja željenog efekta, tj. privlačenja pozornosti. Naš antispot je očito uspio. Probili smo medijsku blokadu kojoj smo bili izloženi i izazvali buru na internetu. U dan i pol na internetu i po portalima vidjelo nas je više od 300.000 ljudi”.

Na dan snimanja Josipović je obećao da će snimiti spot koji će biti nekonvencionalan i otkačen, kakav hrvatska publika dosad nije vidjela, i pohvalio se kako će troškovi biti zanemarivi.

Besmisleni trošak

Ili, kako to tumači Irena Škorić: “Željeli smo pokazati da je besmisleno trošiti milijune na spotove koji su, uglavnom, svi isti. Zato naš spot košta nula kuna. Zapravo, platili smo jedino studio, i to 1500 kuna. Svi ispred, ali i iza kamere naše su članice i članovi ili simpatizeri. Atmosfera je bila odlična i dobro smo se zabavili. Glavni spot nosi poruku optimizma s puno mladih, novih ljudi ozarenih lica koji optimističnim zvukom kamenčića upozoravaju na sebe, nove sudionike političke scene.

Usklik ‘Naprijed Hrvatska!’ kaže što i ime stranke: vjerujemo da Hrvatska može puno bolje! Zvučnu podlogu čini jedna od skladbi Ive Josipovića za klavir četveroručno. Skladba je s CD-a, a izvodi je sam Josipović s profesoricom Krpan s Muzičke akademije. Poručuju da nam je do istine i pravde, da smo odgovorni i da želimo uspješnu Hrvatsku”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:52