DOBRA NAJAVA

HAJDUK ISPRAĆEN OVACIJAMA Maloča poručio Torcidi: 'Napunite Poljud i izbacit ćemo taj Šahtjor!'

Utakmica s Belupom je realnost Hajduka, a ne zadnja tri poraza - rekao je kapetan Bijelih
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

Mario Maloča jučer je protiv Belupa upisao 200. nastup u dresu Hajduka. Taj rekord teško će netko skinuti u bliskoj budućnosti. Prigodni dres s brojem 200 uručio mu je prije početka utakmice klupski glasnogovornik Ante Bilić. Nakon utakmice kapetan Bijelih je rekao:

- Motivirali su me kritike iz posljednja tri dana. Imao sam veliku želju kao i svi moji suigrači jer utakmica s Belupom je realnost Hajduka, a ne zadnja tri poraza. Uvjeren sam u prolaz protiv Šahtjora, ali trebat će nam puni Poljud da razbijemo te Kazahstance.

Mijo Caktaš je bio najbolji igrač utakmice:

- Ide me gol, što da kažem. Sigurnom igrom pobijedili smo Belupo, koji je jako malo pokazao na Poljudu. Pratio sam akciju kod gola, gledao kuda ubacuje Vršajević. Šteta da nismo na početku zabili, da imamo još mirniju utakmicu, ali i ovako je dobro ispalo. Imamo mir i samopouzdanje za četvrtak.

Ništa od zvižduka i ljutih povika, Bijeli dočekani ovacijama!

Vjerojatno bi posjeta bila bolja da su Bijeli upisali tri pobjede u nizu, ali ni tri poraza u seriji nisu prorijedili poljudske tribine. Dapače, navijači znaju da Hajduku treba pomoći kada je teško, a to su dokazali i odazivom u susretu s Belupom. I nije bilo negodovanja, nije bilo ljutitih povika ni zvižduka nakon prošlotjednih neuspjeha. Samo podrška i velika pozitiva. Premda momčad iz Koprivnice nikada nije bila osobit mamac za navijače Bijelih, poljudska podrška i posjeta u nedjelju navečer zaista su bili na visokom nivou. Navijao je cijeli stadion, ne samo redovno najglasniji torcidaši sa sjevera. Ljeto je i gušt je u Splitu doći na utakmicu, bez obzira u kakvoj je formi Hajduk.

Jesmo li gledali navijačko zagrijavanje za Šahtjor? Ako je Belupo gledalo blizu 10.000, za Šahtjor će biti dobro, dobro ispunjen Poljud. Zato treba vjerovati da se navijali nisu previše “potrošili” kontra Belupa, jer susret s Kazahstancima tražit će maksimalni angažman na travnjaku, ali i na tribinama. Kako Torcida pjeva “s istoka, zapada i sjevera...”. Svi s Hajdukom za produženje europskog sna.

Šahtjor u utorak u Splitu

Šahtjor već u utorak poslijepodne stiže u Split, a prvi trening, koji nije u organizaciji Hajduka, imat će u utorak navečer u Stobreču na igralištu Primorca. U srijedu navečer trenirat će i imati press konferenciju, odnosno obaviti službeni trening na Poljudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 09:20