PREMIJEROVA PORUKA SA SJEDNICE VLADE

FOTO Milanović: 'Nazvati ministra milicionarom je govor mržnje! Zakon nema prezime, Jovanović je radio svoj posao'

Na dnevnom redu današnje sjednice je i izvještaj o izvršenju Državnog proračuna
 Dragan Matić / CROPIX

ZAGREB - Premijer Zoran Milanović prozvao je danas splitsko-dalmatinskog župana Antu Sanadera za šovinizam i govor mržnje, zbog izjave da je ministar obrazovanja Željko Jovanović u Županiju "upao kao milicionar".

"Pitam se, da se ministar preziva drugačije, bi li bio milicionar ili policajac. U situaciji u kojoj se ne može predbaciti našoj vladi ništa suvislo u ekonomiji i financijama, nikakva suvisla kritika ni prijedlog, igra se prikriveno, ali perfidno, na najniže osjećaje, na bazne osjećaje onog dijela ljudi koji su to još voljni slušati", ocijenio je premijer Milanović na početku današnje sjednice Vlade.

Kazao je kako je riječ o "govoru mržnje i prikrivenom šovinizmu".

"Srećom, nema više snage i toliko zla da se to otvoreno kaže, ali nazvati tako jednog ministra, koji provodi zakon u jednoj sredini, ispod je svake razine", dodao je.

Milanović je naglasio da je ministar Jovanović u srednju školu u Kaštel Štafilić otišao u pratnji jedne ženske osobe, kako bi provodio zakon.

"Zakon nema prezime, nije iz mog sela, iz mog klana i zavičaja. Najveći užas političara iz nekih stranaka, koji se s tim ne mogu saživjeti, je da zakon nije iz njihova sela", rekao je Milanović.

Dodao je i da se slično moglo dogoditi i u drugim školama, u Imotskom, Čakovcu ili Rijeci, ali da se nije dogodilo.

"Dogodilo se da je zakon svjesno prekršen na jednom mjestu i mi to nećemo dopuštati", kazao je premijer, te poručio kako ništa ne zamjera roditeljima srednjoškolaca, koji su za svoju djecu željeli najbolje.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ministar Slavko Linić iznosi izvještaj o izvršenju Državnog proračuna : - Zbog dobrih mjera proračun se ostvaruje po planiranom, projekcije bile razumne. Izbjegli smo negativne promjene.

Na dnevnom redu današnje sjednice je, uz ostalo, i izvještaj o primjeni fiskalnih pravila za prvo polugodište 2012. godine, izmjene i dopune Zakona o Poreznoj upravi, konačni prijedlog ovršnog zakona, konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima, konačni prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o javnim ovršiteljima i konačni prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o javnoovršiteljskim pristojbama.

Pred ministrima će na sjednici biti i Prijedlog odluke o utvrđivanju potrebe za nabavom obalnih ophodnih brodova kao i Informacija o tijeku postupka i poduzetim aktivnostima vezano uz provedbu postupka odabira savjetnika za usluge monetizacije javnog duga vezanog uz društva Hrvatske autoceste d.o.o. i Autocesta Rijeka – Zagreb d.d. te Godišnji izvještaj o poslovanju Financijske agencije za 2011. godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 00:57