INCIDENT U OPĆINI KRNJAK

POD OKRILJEM NOĆI UKLONJENE PLOČE S ĆIRILICOM Policija traga za počiniteljima

 Robert Fajt / CROPIX

KRNJAK/KARLOVAC - Sa zgrade Općine Krnjak nepoznate su osobe sinoć skinule službenu dvojezičnu latinično-ćiriličnu ploču, a danas će policija obaviti očevid, potvrdila je jutros Hini glasnogovornica Senka Staroveški.

Policija je dojavu zaprimila sinoć iza 22 sata, te traga za počiniteljima, a po završetku očevida izvijestit će o utvrđenim činjenicama.

FOTO: U VUKOVARU TISUĆE U PROSVJEDU 'Nikada nećemo odustati od protivljenja ćirilici'

Vezano za taj incident zamjenik župana iz redova srpske nacionalne manjine Siniša Ljubojević sazvao je za danas u podne tiskovnu konferenciju, kojoj će nazočiti i načelnik općine Krnjak, Dejan Mihajlovic.

U izjavi za Hinu dožupan Ljubojević je zatražio od "represivnih tijela Republike Hrvatske da se svakako nađu počinitelji i procesuiraju".

"Ovakve pojave treba kazniti jer nije dobro da se tenzije koje su određene skupine ljudi pokrenule u Istočnoj Hrvatskoj prenesu i k nama, gdje tenzija nije bilo, najprije nedavno u Vojnić, gdje je zbog ćirilice prekinuta nogometna utakmica, a sada i u Krnjak", izjavio je Ljubojević.

DOKUMENTI VLADE J. KOSOR OTKRIVAJU: Karamarko je 2010. podržavao ćirilicu u Vukovaru!

Napominje kako su ćirilične ploče na državnim ustanovama u Krnjaku postavljene nakon što je prije pet godina općinski Statut usklađen s Ustavnim zakonom o pravima srpske nacionalne manjine i godinama one nisu nikome smetale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:39