ROTIRKE U GRADU

FOTO Dubrovački vatrogasci u akciji: Dim u povijesnoj jezgri zabrinuo građane i turiste

Uzrok dima i vreline navodno je pokvareni ventilator u trafostanici
Dubrovnik 060812.Veceras je pojava vatrogasaca pokraj Knezeva dvora sa upaljenim rotirkama izazvala paznju mnogobrojnih setaca sa Straduna. Na srecu, intervencija koju su obavili je bila ucinkovita i nije zahtjevala veci angazman. Naime, u objektu unutar stare gradske jezgre doslo je do zapaljenja na transformatorskoj stanici zbog pregrijavanja. Vatra je brzo ugasena aparatima za gasenje pozara, a pregledom sitvacije utvrdjeno je da daljnje opasnosti nema.Foto: Sinisa Sunara / Cropix
 Sinisa Sunara / CROPIX

Samo zahvaljujući stjecaju sretnih okolnosti dubrovački vatrogasci u ponedjeljak 6. kolovoza oko 21 sat nisu trebali intervenirati i gasiti navodno požar zbog kojeg su dobili uzbunjujuću dojavu.

U povijesnu jezgru Grada, odnosno dio Dubrovnika unutar starih gradskih zidina stigli su u rekordnom roku od dojave koju je telefonom poslao građanin Karlo Miletić.

Unatoč ogromnoj turističkoj gužvi, dva su se vatrogasna vozila brzo probila do Držićeve poljane odakle se šestorica vatrogasaca brzo popela do trafostanice u Stulinoj ulici.

Otvorili su trafostanicu iz koje su pokuljali dim i vreli zrak, ali ne i vatreni jezici. Uzrok dima i vreline navodno je pokvareni ventilator u trafostanici u prizemlju jedne obiteljske kuće u navedenoj ulici te pregrijano transformatorsko ulje koje se ipak nije zapalilo uslijed preopterećenja i nezapamćeno velike potrošnje struje u kućama i restoranima u dijelu Grada iza katedrale, kojeg Dubrovčani inače nazivaju Karmen.

- Gasiti nismo trebali ali smo morali na duže vrijeme ostaviti otvorena vrata kako bi se ohladili transformatori te zidovi objekta- kratko nam je rekao dežurni u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Dubrovački vagtrogasci o incidentu koji je zabrinuo mnoge Dubrovčane i njihove goste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:07