CROWDFUNDING

SVE ZA MESSIJA Navijač Arsenala pokrenuo akciju za dovođenje Barcelonine zvijezde: 'Tjedno treba odvojiti jedan euro'

 Getty

Nakon što se u medijima pojavila vijest kako Lionel Messi razmišlja o napuštanju Barcelone zbog poreznih problema koje ima u Španjolskoj, jedan je navijač Arsenala došao na zanimljivu ideju kako argentinskog majstora dovesti među 'Topnike'.

Pokrenut će crowdfunding kampanju kojom želi prikupiti sredstva za Messijev dolazak u London.

Španjolski mediji su objavili kako je argentinski 'čarobnjak' spreman preseliti u Premiership za plaću od 600.000 eura tjedno. To je iznos koji Arsenal u ovom trenutku ne može platiti, no izvjesni Matt Clark ima rješenje. Novac će pokušati prikupiti crowdfunding kampanjom. Kada bi 600.000 navijača Arsenala svakoga tjedna uplatilo jedan euro, londonski klub bi imao dovoljno za Messijevu plaću.

"Siguran sam kako na svijetu ima 600.000 navijača Arsenala koji mogu tjedno odvojiti jedan euro," smatra Clark.

Crowdfunding, odnosno grupno/kolektivno financiranje projekata je trend koji u svijetu već nekoliko godina ne pokazuje znakove posustajanja. Procjenjuje se da je u prošloj godini putem različitih crowdfunding platformi prikupljeno preko 16 milijardi dolara, dok procjene Svjetske banke govore kako će do 2025. godine taj iznos narasti na preko 100 milijardi dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:12