STRAVIČNA NESREĆA

POGINULA DOLORES LAMBAŠA 'Užasno velika tragedija. Neka je čuvaju anđeli. Mislila sam da će se izvući, bila je jaka, srčana...'

Lambaša je navodno u trenutku nesreće bila vezana, ali u ležećem položaju, te je izletila kroz prozor

SREDANCI - Poginula je Dolores Lambaša. Glumica je preminula od ozljeda koje je zadobila u teškoj prometnoj nesreći na autocesti Zagreb - Lipovac blizu čvora Sredanci u srijedu ujutro.

Nakon nesreće u kojoj su ozlijeđeni glumac Stojan Matavulj, s kojim je bila u vozilu, te vozač drugog automobila, Lambaša je hitno prebačena u bolnicu dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu, gdje je hitno operirana, ali ozljede su bile preteške.

- Pokušali smo ju reanimirati, no tijelo nije izdržalo, izjavila je novinarima dr. Blanka Sabolić-Körmendy iz bolnice u Slavonskom Brodu.

Prema riječima voditelja odjela za kirurgiju dr. Josipa Samardžića "pacijentica je primljena u politraumatiziranom stanju s teškim ozljedama."

- Kod nas je upućena u operativnu salu gdje je učinjena reanimacija i svi kirurški postupci semodinamske stabilizacije - rekao je nakon operacije dr. Samardžić.

Lambaša je navodno u trenutku nesreće bila vezana, ali u ležećem položaju te je uslijed sudara, slijetanja s ceste i prevrtanja vozila izletjela iz njega kroz stražnje staklo.

U nesreći, koja se dogodila 250 metara prije izlaska s A3 na autocestu prema Osijeku sudarili su se terenac i osobni automobil koji su se kretali u smjeru u Zagreba.

Dvije osobe pri tome su zadobile lakše ozljede, a kako doznajemo, automobil varaždinskih registracijskih oznaka vozio je glumac Stojan Matavulj (52), koji navodno u nesreći lakše ozlijeđen.

Glasnogovornica PU brodsko posavske Kata Nuić izjavila je kako je do sudara došlo nakon što je 52-godišnjak upravljajući Nissanom varaždinskih registracijskih oznaka zbog nedovoljnog razmaka udario u VW Polo slavonskobrodskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnjak.

On je u nesreći zadobio lakše ozljede te je nakon pružene liječničke pomoći pušten kući. Uz nedovoljan razmak, sudaru je vjerojatno doprinijela i magla koja su u srijedu ujutro spustila nad tim krajem.

Matavulj će zbog izazivanja prometne nesreće biti kazneno prijavljen. Oba vozila su u nesreći doslovno skršena, nakon što su se po svemu sudeći više puta prevrnuli te završili na krovu na travnjaku pokraj autoceste. Vučna služba Nissana je odvezla prema Zagrebu.

Reakcije kolega glumaca:

- Zovu me kolege, tako sam i doznala za nesreću, na probi u kazalištu. U šoku sam, nisam još stigla nazvati ni Stojana ni njegovu obitelj - kazala je splitska glumica Arijana Čulina koja je sa Matavuljem izuzetno dobra, kako privatno tako i poslovno, a zajedno su radili i projekt stand up cabareta “Bluz Guz”.

- Bila je draga osoba, nosila je tu neku auru nesreće i nerazumijevanja okoline. Bila je poseban na svoj način, još uvijek ne mogu povjerovati da ju je zadesila takva tragedija. U posljednje vrijeme nismo radili zajedno, pa se nismo ni čuli, ali sjećat ću je se kao drage prijateljice - kazao je Vedran Milkota koji je s Dolores glumio u filmu Nikše Sviličića “Vjerujem u anđele”.

- Strašna tragedija. Dolores je uvijek živjela 300 na sat. Iako se nismo se čuli neko vrijeme, kada sam saznao za ovu vijest osjećao sam se kao da se to dogodilo nekome iz moje obitelji - kazao je Vedran Mlikota koji je s Lambašom tumačio glavnu ulogu u filmu “Vjerujem u anđele” redatelja Nikše Sviličića.

- Za nesreću sam saznao preko medija, u šoku sam, ne mogu vjerovati. Raditi s Dolores bilo je odlično, kolegijalna je I spremna pomoći - rekao je Tomislav Čubelić koji je u “Ruži vjetrova” imao ulogu Jakova Odaka, sina Stojana Matavulja. (Tina Premec)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:56