UKRAJINSKI DERBI

VIDEO Srna asistent u velikoj pobjedi Šahtjora

Niko Kranjčar je za goste igrao do 69. minute, dok su Eduardo da Silva kod domaćina i Ognjen Vukojević u Dinamu cijelu utakmicu odgledali s klupe za pričuve

U velikom derbiju ukrajinskog prvenstva, Šahtar je u Donjecku u sklopu 8. kola pobijedio kijevski Dinamo s 3-1 i zadržao maksimalni učinak u Premierligi...

Darijo Srna, kapetan Šahtara i hrvatske nogometne reprezentacije, jedini je od četvorice hrvatskih reprezentativaca u dvama najvećim ukrajinskim klubovima odigrao svih 90 minuta u ovom derbiju, te je upisao i asistenciju. Niko Kranjčar je za goste igrao do 69. minute, dok su Eduardo da Silva kod domaćina i Ognjen Vukojević u Dinamu cijelu utakmicu odgledali s klupe.

Domaćin je do vodstva stigao u 19. minuti, kada je Oleksandr Kučer u gužbi pred golom gostiju uspio pronaći lopti put do mreže. Jarmolenko je u 45. minuti izjednačio na 1-1, a u 62. minuti Kučer se i drugi puta upisao u strijelce, i to na asistenciju Srne. Hrvatski kapetan izveo je korner s desne strane, a Kučer je poentirao glavom za veliku radost domaćina. Konačnih 3-1 postavio je Luiz Adriano lijepim pogotkom u 81. minuti.

Dnjipro je na gostovanju kod Vorskle u Poltavi do 79. minute vodio s 2-0, no, susret je završio 2-2. Ivan Strinić je u Dnjipru igrao cijelu utakmicu, a Nikola Kalinić do 60. minute.

Šahtar je sada povećao vodstvo na ljestvici, s maksimalnim učinkom od 24 boda ima 6 bodova prednosti pred Dnjiprom (pet pobjeda i tri remija) i Dinamom, koji je nakon drugog poraza ove sezone u prvenstvu pao na treće mjesto.

Ukrajinska Premierliga, 8. kolo:

Šahtar – Dinamo Kijev 3-1

Vorskla – Dnjipro 2-2

Volin – Metalist Harkiv 2-1

Arsenal Kijev – Metalurg 3-0

Redoslijed: 1. Šahtar 24, 2. Dnjipro 18, 3. Dinamo Kijev 18...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:45