MAKSIMIRSKE TAJNE

'MILIJUN EURA? NE HVALA!' Sammir je dobio čak četiri povišice, a potjerali su ga jer je odbio petu

Modri su na Sammira potrošili ukupno 3,7 milijuna eura u sedam godina

Božo Slišković, Sammirov menadžer, ispričao je kakva je bila financijska konstrukcija Brazilčevog boravka u Dinamu. Došao je za 1,2 milijuna eura iz Atletica Paranaensesa, a veli Sliškovića da je prvu godinu, kada se još nije znalo hoće li ga Dinamo kupiti, igrao za 10 tisuća eura godišnje:

- Nakon toga je dvije godine igrao za 12 tisuća eura mjesečno, što je iznosilo 144 tisuće eura godišnje. Tada mu Dinamo bez njegovog inzistiranja četvrtu godinu podiže cifru na 200 tisuća eura na godinu, a tek je posljednje dvije godine igrao za 400 tisuća eura neto. Na kraju mu je Mamić nudio da potpiše novi ugovor za milijun eura neto, ali Sammir više nije želio potpisati. To je cijela istina.

Dakle, Modri su na Sammira potrošili, po računu njegovog menadžera, za sedam godina 2 milijuna i 498 tisuća eura, uključujući naravno i transfer koji je plaćen brazilskom klubu. Naravno, Dinamo je izgubio na Sammiru kada se radio o transferu. Prije dvije-tri godine su u Maksimiru razmišljali da bi za Sammira mogli dobiti oko 10 milijuna eura. Sada će dobiti samo 'frišku figu'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 11:46