NEVJEROJATNA KAMPANJA

'ČUVAJTE SE KRVAVE RUKE KOMUNISTA I HEVIMETALACA' Sramotni plakati HDZ-a u Sisku

Fotografija plakata osvanula je na Facebooku, uz brojne komentare koji su plakat prozvali rasističkim
 Facebook

SISAK - Iako predizborna kampanja službeno nije ni počela predizborne aktivnosti na području Siska vec dugo traju. U moru plakata koji pozivaju birače da glasuju za neku od opcija, pažnju je privukao plakat koalicije koju prevode HDZ i HSP AS, na kojem dominiraju dvije ruke, muška zamazana i krvava sa zvijezdom, srpom i čekicem na dlanu , te ženska ruka, čista, s križem na dlanu i porukom "Jednostavan izbor za sigurno sutra".

- To je simbolični odgovor na ideologiju i govore premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića kojemu se priviđaju crnokošuljasi, doznajemo od čelnika koalicije.

Pojašnjavaju kako plakatom, nikoga ne žele vrijeđati ili omalovažavati, nego samo poručuju građanima da imaju mogućnost izbora između opcija iz prošlosti i onih koji zagovaraju sigurno sutra.

Fotografija plakata osvanula je na Facebooku, uz brojne komentare koji su plakat prozvali rasističkim, jer 'krvava ruka komunizma' nalikuje na crnačku.

Uz plakat, članovi koalicije HDZ-a i HSP-AS-a po Sisku su dijelili i crvene letke u kojima dvoje mladih hevimetalaca u automobilu, uokvireni crvenom zvijezdom, šalju heavy metal pozdrav fotografu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:14