PREDAJA U BANGKOKU

Ozljeda leđa zaustavila Ivu Karlovića

 AFP

Hrvatski tenisač Ivo Karlović (34) bio je prisiljen zbog ozljede leđa predati meč 1. kola ATP turnira u Bangkoku Australcu Bernardu Tomicu

Zagrepčaninu su bolovi u leđima u trećem setu postali prejaki, tako da je pri rezultatu 6-7(3), 6-4, 4-2 za 20-godišnjaka hrvatskog porijekla odustao od daljnjeg nastupa. Još je tijekom prvog seta Karlović primio pomoć liječnika. Uspio je nakon toga spasiti čak četiri set-lopte i u tie-breaku osvojiti tu dionicu.

U drugom setu nije uspio nastaviti u istom ritmu. Prvi je put ispustio svoj servis u petom gemu što je 50. igraču svijeta bilo dovoljno da pospremi taj set u džep. U drugom gemu odlučujućeg seta Karlović je imao tri-break lopte, nije ih iskoristio, a odmah nakon toga je izgubio svoj servis. Bolovi u leđima su ga poslije toga jednostavno počeli previše ometati, vidjelo se to i u njegovim pokretima, i nije mu preostalo drugo nego da preda meč.

Bio je to, inače, prvi dvoboj između hrvatskog veterana i mlađahnog Australca koji će u 2. kolu igrati protiv četvrtog nositelja, Francuza Gillesa Simona.

Turnir u Bangkoku igra se na tvrdoj dvoranskoj podlozi, a nagradni fond iznosi 567.530 dolara.

ATP Bangkok, 1. kolo:

Tomic - Karlović 6-7(3), 6-4, 4-2, predaja Karlovića

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:33