JAGIELKA O NIKICI

'Jelavić je deprimiran, ali mi smo uz njega'

U posljednje vrijeme u engleskom ligašu Evertonu mnogo pričaju o hrvatskom nogometnom reprezentativcu Nikici Jelaviću, koji je evidentno upao u krizu postizanja pogodaka...

U zadnjih osam prvoligaških utakmica Jelavić je postigao samo jedan pogodak, te je trenutačno na brojci od pet golova u 14 prvenstvenih ogleda ove sezone. Dakako, manje je to od onoga što od Jelavića očekuju trener, suigrači i navijači, a klub trenutačno najviše živi na odličnim igrama Belgijanca Fellainija koji je sa osam pogodaka prvi strijelac kluba.

- Ne bih glorificirao taj problem. Uvijek je na kraju samo bitno kako klub igra, a ne tko daje pogotke. Naravno, uvijek je lijepo kada imaš više ljudi koji mogu odlučiti utakmicu. Uostalom, najbolji primjer je Newcastle gdje je prvo zabijao Demba Ba i onda je stao. Ali, ga je u tom trenutku naslijedio Cisse i na njihovim rezultatima se nije osjetio pad. Kod nas je sada u sjajnoj formi Fellaini, a nadam se da će uskoro isti takav biti i Jelavić - rekao je nogometaš Evertona Phil Jagielka i nastavio:

- Jasno da je Jela deprimiran. Napadačev posao je zabijati pogotke i rastresen si kada ti ne ide. Ali, mi smo njegova potpora u svakom danu, na svakom treningu i u svakoj utakmici. On to osjeća od nas i zato mu je lakše. Mislim da nema potrebe za brigom, jer samo je pitanje dana kada će Jelavić opet tresti suparničke mreže - optimistično je završio Jagielka.

Recimo da je Everton trenutačno na šestom mjestu ljestvice Premiershipa s 23 boda. Četvrto mjesto koje vodi prema Ligi prvaka iduće sezone drži trenutačno Tottenham s tri boda više.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:41