PRIMALI MITO

KORUPCIJA NA OSJEČKOM PRAVNOM FAKULTETU Optužnica protiv četiri profesora zbog prodaje ispita

Osijek, 040713.Istrazitelji USKOK-a od jutros su na osjeckom Pravnom fakultetu,cilj istrage jos uvijek nije poznat.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix

Nakon provedene istrage Uskok je pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv 17 hrvatskih državljana, među kojima su četvorica profesora osječkog Pravnog fakulteta, zbog sumnje u koruptivne radnje na toj visokoškolskoj ustanovi.

U priopćenju za javnost navodi se kako je optužnica podignuta zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita, protuzakonitog posredovanja te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti i protuzakonito posredovanje.

Optužnicom se četvoricu profesora osječkog Pravnog fakulteta tereti da su tijekom 2012. godine u Osijeku u dogovoru s okrivljenim posrednicima u više navrata okrivljenim studentima upisivali prolazne ocjene iz pojedinih predmeta bez regularnog polaganja ispita i bez obzira na stvarno pokazano znanje, a zauzvrat su primali novac, poklone i razne usluge.

Uskok je istragu zbog sumnji u korupciju na osječkom Pravnom fakultetu počeo početkom srpnja, a početkom travnja ove godine istraga je zbog sumnje u koruptivna kaznena djela počela i na osječkom Ekonomskom fakultetu.

Tijekom istrage na Pravnom fakultetu u medijima su se kao mogući osumnjičenici spominjali dekan Igor Bojanić, profesori Srećko Jelinić, Vlado Belaj i Zvonimir Tomićić te bivši direktor osječkih "Tržnica" d.o.o. Željko Krivić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 07:55