SPREMANJE U OBLAKU

VIDEO Stigao je Google Drive, novi servis za online pohranu podataka: Jeste li ga isprobali, nudi vam 5 GB besplatno...

Korisnicima se nudi pet gigabajta besplatnog prostora, dok se povećanje prostora mora dodatno platiti.

Google je tijekom utorka pokrenuo novi servis za online pohranu podataka - Google Drive .

Korisnicima se nudi pet gigabajta besplatnog prostora, dok se povećanje prostora mora dodatno platiti. 25 gigabajta - 2,49 američkih dolara mjesečno, a s prostorom za pohranu podataka povećava se i slobodni prostor Gmaila s besplatnih 10 gigabajta. Za one kojima niti to nije dovoljno, postoji opcija povećanja prostora na 100 gigabajta, što košta 4,99 USD mjesečno, a uz to vaš dodatni prostor na Gmailu se povećava na 25 Gb. Naravno, za one s "brdom" podataka postoji paket od maksimalnih 16 terabajta, uz mjesečni račun od 799,99 dolara.

U Google Drive ugrađeni su Google Docsi, što korisnicima omogućuje zajednički rad na dokumentima u realnom vremenu. Uz to, GDrive je u potpunosti pretraživ, bilo prema tipu dokumenata, vlasniku ili cijelom nizu drugih filtera.

Google novim proizvodom namjerava konkurirati servisima poput DropBoxa, SkyDrivea, iCluda i sličnih.

Za usporedbu, DropBox besplatno nudi 2 Gb slobodnog prostora, dok su nadogradnje skuplje nego li one kod Google Drivea. 50 Gb morate nadoplatiti 9,99 dolara, dok 100 Gb stoji 19,99 dolara.

Google Drive dostupan je za PC, Mac i u mobilnoj verziji. Prema najavama iz Googlea, uz verziju za Android OS, uskoro će na tržište stići i verzija za iPhone i iPad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:00