PRESUDA BIVŠEM GRADONAČELNIKU

Nobilo: Snimka je najbolji dokaz Sabine nevinosti

Željko Sabo
 Vlado Kos / CROPIX

Htio sam pridobiti Mariju Budimir za ponovljene izbore za Gradsko vijeće. Nisam joj nudio mito već suradnju kao osobi koja bi se mogla naći na našoj listi, a s Radivojem Đurićem sam htio razgovarati o tome da pokuša unutar HDZ-a suzbiti neugodne diskusije po pripadnike srpske nacionalne manjine.

Životni interes

Rekao je to u svojoj obrani bivši gradonačelnik Vukovara Željko Sabo kojemu će u utorak na osječkom sudu biti izrečena presuda za optužbu da je vijećnicima HDZ-a Mariji Budimir i Radivoju Đuriću nudio mito kako bi mu pomogli u osiguranju većine u Gradskom vijeću.

Dodao je da je s Marijom Budimir u tri navrata razgovarao o tome da bude dio njegova tima na novim izborima.

Tužiteljica Zorka Fumić zatražila je osuđujuću presudu smatrajući da je Sabi dokazana krivnja. Istaknula je da su M. Budimir i Đurić postali vijećnici objavom službenih izbornih rezultata, a da je Sabo nuđenjem mita pokušao osigurati većinu koaliciji SDP-SDSS.

- Sabi je životni interes bio da osigura 13. vijećnika i da se konstituira Gradsko vijeće pa je M. Budimir rekao da može dobiti što god zamisli - rekla je Fumić. Sabin odvjetnik Anto Nobilo zatražio je oslobađajuću presudu istaknuvši kako nije dokazano da je njegov branjenik nudio mito.

Članstvo u NO nije mito

- I Budimir je potvrdila da joj nije nudio novac. Mitom se ne može smatrati ponuda za članstvo u NO-u Borova jer se za to svakako dobiva novčana naknada, a Ružica Đurić lažan je i nevjerodostojan svjedok koji je složio priču u sklopu kampanje protiv Sabe. Konačno, ni Budimir ni Đurić nisu bili vijećnici u predstavničkom tijelu, jer to se postaje činom konstituiranja Vijeća, koje, kako znamo, nije uspjelo. Snimka je najbolji dokaz Sabine nevinosti jer se nigdje izrijekom ne nudi novac - rekao je Nobilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 09:46