HDZ-OVCI RASPALILI PO VLADI

Kosor i Popijač: Nema razloga za poskupljenje. Za plin će građani plaćati 300 kuna više!

 Admir Buljubašić / CROPIX

ZAGREB - Vladinu odluku o poskupljenju cijena struje i plina HDZ je nazvao drastičnim napadom na građane za kojeg nije bilo nikakvog razloga.

- Ova Vlada se navalila na leđa građana. Najprije su povećali PDV, zatim nisu intervenirali oko cijene goriva, a sada povećavaju cijene energenata. Prije izbora su obećavali da će se živjeti bolje i da će rastaretiti građane i gospodarstvo, a rade upravo suprotno, poručila je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor.

HDZ je izračunao kako će najnovije odluke Vlade značiti 20 posto veće račune za struju, a za plin u zimskim mjesecima prosječno 300 kuna više. U glavnoj oporbenoj stranci tvrde kako nije bilo nikakvog razloga za dizanje cijena jer i HEP i Ina posluju dobro.

- Naša Vlada je 2,5 godine borbe s krizom prošla bez povećanja struje, a HEP je prošlu godinu završio sa 100 milijuna kuna dobiti, podsjetila je Kosor.

Stoga u HDZ-u ne prihvaćaju opravdanje potpredsjednika Vlade Čačića da je poskupljenje potrebno zbog stanja u HEP-u. Bivša premijerka kaže kako njezina Vlada nije dizala cijene jer su smatrali da se tako nešto ne radi u krizi, a ne zbog populizma i kupovanja glasova birača. Pozvali su premijera Milanovića da konačno kaže odlučno 'ne' poskupljenju energenata.

HDZ ocjenjuje kako je Kukuriku Vladi očigledno najvažnije da ima dobre vijesti za sebe.

- Samo žele pokazatio da se proračun dobro puni. Pa kako i ne bi kad su povećali PDV, rastu cijene goriva, udara se na poduzetnike, dodaje predsjednica HDZ-a.

Ruši HDZ i argumente Vlade kako će plin i dalje biti značajno jeftiniji nego u Austriji.

- Ali Austrija, za razliku od nas, ne proizvodi niti kubni metar plina. A Ina je imala najveću dobit u povijesti i dok nije povećana cijena plina, kaže Đuro Popijač bivši ministar gospodarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:30