LIGA PRVAKA

FOTO, VIDEO: BAYERN - ARSENAL 0-2, MALAGA - PORTO 2-0 Topnici korak do senzacije, Malaga raspametila jug Španjolske

U četvrtfinale Lige prvaka plasirali su se Real Madrid, Barcelona, Malaga, Bayern, Juventus, PSG, Galatasaray i Borussia Dortmund. Ždrijeb je u petak u Nyonu

BAYERN - ARSENAL 0-2 (Giroud 3, Koscielny 85) (prva utakmica 3-1)

Najljepši uspjeh sezone pokazao se tek kao Pirova pobjeda za Arsenal. Premda u šarenom sastavu, “topnici” su u Münchenu sa 2-0 nokautirali novog njemačkog prvaka, ali usprkos tome nisu uspjeli izaći iz dubokog londonskog minusa. U zbroju je rezultat 3-3, ali Bayern prolazi u sljedeću rundu na temelju tri postignuta gola na Emiratesu.

Wengerovi igrači danima su zazivali rani gol kao recept za senzacionalni preokret i narudžba im je isporučena već u 3. minuti. Giroud je iz neposredne blizine zakucao loptu u mrežu, nakon lijepe akcije koju su serijom brzih dodavanja iscrtali Ramsey, Rosicky i Walcott. Do drugog gola stigli su završnici meča kada je Koscielny glavom s pet metara spretno spakirao u mrežu ubačenu Cazorlinu loptu. U posljednjim minutama više nije bilo ni snage ni prostora za novi šok. Neuer i Robben rutinirano su krali vrijeme i ubijali utakmicu. Bayern tako nakon vrlo skromne predstave putuje u četvrtfinale.

Utakmica je, inače, imala neobičnu uvertiru, za koju se pobrinuo Arsene Wenger. Danima je Arsenalov menadžer podgrijavao atmosferu najavom kako je spreman za “nemoguću misiju” u Münchenu, no u srijedu ujutro iznenada je promijenio mišljenje pa objavio da (pored ozlijeđenih Wilsherea i Podolskog) namjerava odmoriti i golmana Szczesnyja te Walcotta i Cazorlu jer su mu potrebniji za premierligaški ispit u Swanseaju. Izazvao je odmah posprdne kritike novinara i ogorčenje navijača na društvenim mrežama, nakon čega se ponovno predomislio. Cazorla i Walcott bili su među zapaženijim sudionicima dvoboja.



Malaga vs Porto 1:0 Isco by UCL2410

Arsenal nije igrao impresivno, a u drugom je dijelu ipak propustio nekoliko prilika za raniji rezultatski priključak. Jednu takvu priliku ugušio je pomoćni češki sudac, kada je u 56. minuti zaustavio Walcotta u pohodu prema Neueru (snimka pokazuje pogrešnu procjenu zaleđa), a idealna prilika bačena je u vjetar u 79. minuti. Tada je Gervinho na petercu lucidno okrenuo Van Buytena te u padu pucao pokraj vratnice.

Bayern je u međuvremenu suvereno držao loptu u posjedu, ali samo do crte suparnikova kaznenog prostora. Tamo je Robbenu, Mandžukiću i društvu ponestajalo rješenja, i oni su uporno pokušavali otključati Arsenalovu bravu projektilima s dvadeset metara. Neke od tih lopti amortizirao je vrlo sigurni Fabianski, a većinu su Kroos, Gustavo i Müller poslali povrh ili pokraj gola.

Dvije najbolje prilike Bavarci su propustili sredinom drugog dijela. Jednu je Mülleru pripremio Mandžukić asistencijom iz auta u 60. minuti , no njegov je udarac završio u bloku. Osam minuta kasnije Robben se stuštio sam prema vratima, ali je Fabianski pročitao njegovu namjeru.

BAYERN: Neuer, Dante, Van Buyten, Lahm, Javi Martínez, Robben, Müller, Alaba, Luiz Gustavo, Kroos, Mandžukić

ARSENAL: Fabiański, Mertesacker, Koscielny, Jenkinson, Gibbs, Rosický, Arteta, Walcott, Ramsey, Santi Cazorla, Giroud

MALAGA - PORTO 2-0 (Isco 43, Santa Cruz 77) (prva utakmica 0-1)

Nogometaši Malage priključili se svojim kolegama iz Primere, igračima Reala i Barcelone, u četvrtfinalu Lige prvaka. Izbacila je Malaga u osmini finala portugalskog prvaka Porto...

Iako su s Dragao stadiona doma donijeli poraz 1-0, igrači Malage su pred svojim navijačima nadoknadili taj minus i pobijedili 2-0. Treba reći da je takav rezultat pravedan jer je Malaga bila daleko hrabrija i odlučnija, dok je Porto odlučio čuvati prednost iz prve utakmice, a razbudio se kasno, u završnoj fazi ogleda.

Prvo poluvrijeme bilo je prilično neinteresantno do same završnice. Tada je prvo Saviola u 41. minuti postigao, činilo se, sasvim regularan pogodak, no sudac ogleda Rizzoli je primjetio prekršaj na vrataru Porta Heltonu, te je poništio pogodak što je bila prilično sumnjiva odluka. No, "pravda" je zadovoljena samo stotinjak sekundi kasnije kada je sjajno s 20-ak metara iskosa potegnuo Isco i zabio u suprotni kut gostujućih vratiju.





Za Porto se ključni negativni trenutak dogodio na startu drugog dijela kada je u 49. minuti Belgijac Defour dobio drugi žuti karton. S igračem manje Porto je postao još nedorečeniji, dok je Malaga osjetila priliku i krenula još jače po drugi pogodak koji je donosio četvrtfinale.

Nakon nekoliko promašenih prilika u 77. minuti je Malaga došla do ključnog pogotka. Tek tri minute ranije u igru je ušao iskusni Roque Santa Cruz, a u 77. je sjajno reagirao nakon Iscovog kornera. Bio je najviši u skoku, te je glavom postigao zlatni pogodak.

Tek je tada Porto krenuo na sve ili ništa. Bilo je i vruće pred Malaginim vratima, zabio je Porto i jedan pogodak koji je poništen, no ostalo je 2-0 za Malagu i krenulo je veliko domaće slavlje.

Španjolska je time postala jedina nacija koja ima tri predstavnika među osam u četvrtfinalu Lige prvaka.

MALAGA: Willy, Gámez, Weligton, Demichelis, Antunes, Joaquín, Toulalan, Iturra, Isco, Saviola, Baptista ;

PORTO: Helton, Danilo, Mangala, Sandro, Otamendi, González, Moutinho, Fernando, Defour, Martínez, Varela

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:23