OČEKIVANI FINALE

Serena lovi prvi naslov u Cincinnatiju

Zanimljivo, za Williams, osvajačicu 16 Grand Slam naslova i najbolju svjetsku igračicu, ovo će biti prvi nastup u finalu Cincinnatija u karijeri

Prve dvije nositeljice Amerikanka Serena Williams i Bjeloruskinja Viktorija Azarenka izborile su plasman u finale WTA teniskog turnira u Cincinnatiju. Williams je u polufinalu pobijedila Kineskinju Li Na 7-5, 7-5, dok je Azarenka bila bolja od Srpkinje Jelene Janković 4-6, 6-2, 6-3.

Premda je u karijeri osvojila 54 WTA naslova, Williams nikada nije slavila na 'Western and Southern Openu', nije čak stigla niti do finala. U Cincinattiju nije slavila niti Bjeloruskinja.

"Kada sam igrala najbolji tenis u karijeri nisam osvojila Cincinnati, a ove godine ne igram blistavo, a ipak sam stigla do finala. Zaista čudno i neobično. Međutim, ja sam pozitivna i nadam se uspjehu u finalu," poručila je Amerikanka.

Serena i Viktorija su međusobno igrale 14 puta, a uvjerljivo vodi Amerikanka 12-2 u pobjedama. Ove godine su igrale dva puta - U Rimu je slavila Williams, a u Dohi Azarenka.

"Neće biti lako, no barem će gledatelji uživati. Očekujem sjajno finale," dodala je bjeloruska tenisačica.

WTA Cincinnati, polufinale:

S. Williams (1) - Li (5) 7-5, 7-5

Azarenka (2) - Janković (14) 4-6, 6-2, 6-3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:22