STRAVIČAN ZLOČIN NA MARJANU

'Brat ubijene Meksikanke je u šoku. Uopće nije svjestan da se spekuliralo kako je on ubojica'

 Duje Klarić/CROPIX

SPLIT - Meksikanka Selena Margarit Graciano Macado (31), koja je brutalno ubijena u park-šumi Marjanu, mogla bi do kraja tjedna biti prevezena u Meksiko, doznaje se danas od počasnog konzula Meksika u Splitu Marina Bosotine.

Tajanstvena smrt Meksikanke: Policija traga za manijakom koji je već napadao žene na Marjanu!

"Večeras ili sutra u Splitu se očekuje dolazak predstavnika meksičkoga veleposlanstva iz Budimpešte radi dogovora o prijevozu ubijene djevojke u Meksiko, za što je potrebno odobrenje i Republike Hrvatske, iz koje se tijelo otprema, i Meksika, u koji se ono doprema", izjavio je za Hinu Bosotina.

Dodao je kako je stalno u vezi s bratom ubijene Meksikanke, koji je 22. kolovoza policiji u Splitu prijavio da mu je nestala sestra. "Bratu ubijene Meksikanke danas su stigla dva prijatelja iz Francuske i jedan iz Meksika", rekao je Bosotina.

Po njegovim riječima, on će sutra otići na Odjel patologije Kliničkoga bolničkog centra (KBC) u Splitu kako bi vidio ubijenu sestru. Dodao je kako nju još nije vidio, nego samo pronađene predmete na temelju kojih je policija potvrdila da je riječ o nestaloj državljanki Meksika.

Obdukcija tijela ubijene Meksikanke: DNK pronađen na odjeći i noktima vodi do ubojice

Također je rekao kako je brat ubijene Meksikanke u šoku i da uopće nije bio svjestan da se u medijskim napisima spekuliralo i o njegovoj navodnoj odgovornosti za sestrinu smrt.

"Neka sam mu vrsta domaćina, više kao građanin Splita i Hrvatske, zbog humanih razloga", rekao je počasni konzul Meksika u Splitu Marin Bosotina.

Obdukcija potvrdila: Na Marjanu je nađeno tijelo nestale Meksikanke

Obdukcijom ženskog tijela, pronađenog 25. kolovoza u Park šumi Marjan, utvrđeno je kako je riječ o meksičkoj državljanki Saleni Margariti Graciano Macedo (1981.) čiji je nestanak prijavljen prošlu srijedu, 22. kolovoza, a koja je umrla nasilnom smrću, izvijestilo je večeras Županijsko državno odvjetništvo u Splitu.

Obdukcija je provedena nakon očevida koji je obavio dežurni zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Splitu i Odjel za očevide i kriminalističku tehniku Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Kriminalističko istraživanje se nastavlja sa ciljem utvrđenja okolnosti usmrćenja i pronalaženja počinitelja, navodi se u priopćenju objavljenim na internetskim stranicama Državnog odvjetništva RH. (H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:36