ODMAH OPTUŽIO

PETRINA BIJESAN NAKON SJEDNICE SABORA 'Ovo je neozbiljna predstava i neozbiljna poruka javnosti Bože Petrova'

'Da je Petrovu odista stalo do reformi u koje se toliko kune, onda bi dozvolio izbor Podolnjaka'
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Nezavisni zastupnik Stipe Petrina, koji je izbran na listi Mosta, ovako je prokomentirao neuspjeli pokušaj konstituiranja Sabora.

-Neuspjeli pokušaj izbora predsjednika Hrvatskog sabora vidim kao jednu neozbiljnu predstavu Bože Petrova i Mosta. Iz hrvatske sabornice Petrov je hrvatskoj javnosti još jednom odaslao neozbiljnu poruku. Naravno da bi 'mostovac' Robert Podolnjak dobio potrebni broj glasova pri izboru predsjednika bez HDZ-a, jer bi za njega glasali svi iz SDP-a, svi 'mostovci i nas četvero bivših iz Mosta. Međutim, to nije htio Božo Petrov izmišljajući i tražeći nekakav konsenzus sa HDZ-om. Pa mogli su ljudi i na televiziji vidjeti kako je u saborskim klupama Petrov stalno gazio po nogama Podolnjaku da ne bi ovaj napravio krivi potez. – kazao je za Jutarnji Petrina.

Petrina ističe kako mu više odista nisu jasne daljnje namjere Bože Petrove, ali mu je više nego jasno da je Petrov prokockao još jednu veliku priliku da se izbjegnu novi izbori.

- Da je Petrovu odista stalo do reformi u koje se toliko kune, onda bi dozvolio izbor Podolnjaka za predsjednika Hrvatskog sabora. U situaciji da ima svog predsjednika Hrvatskog sabora, dakle, drugog po snazi čovjeka u državi, Most bi bio u itekako boljoj poziciji u daljnjim pregovorima s dvije velike političke opcije oko sastavljanja Vlade i u traženju reformi. No, sada je očito da su tražene reforme Mosta bile samo deklarativne naravi – zaključio je Stipe Petrina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:49