ŠOK U SPLITU

Susjedi iz zgrade u Ulici Smrdečac 9.: Naš Edi ubojica? Šalite se!

“Molim? Što ste rekli? Ma vi se šalite. Edi? Nemoguće. Kad bismo se sreli u zgradi, uvijek bi pristojno pozdravio. Obitelj mu je krasna. Otac bivši branitelj, poštenjačina, majka prava domaćica koja je cijeli život posvetila brizi za svoje petero djece. Uopće mi nije izgledao kao netko tko bi mogao počiniti takav stravičan zločin. Koliko znam, nije imao problema s drogom. Radio je kao građevinar i konobar. Nikad ga nisam vidio s djevojkom, kaže Edijev susjed, bivši policajac Nikola Savić.

“Poznajem mu oca Branka, umirovljenog branitelja 4. gardijske brigade. Često ulazim u njihov stan očitati stanje vodomjera. To je dobra i poštena obitelj. Psa nisu imali, a Edija ne poznajem, rekao je predstavnik stanara Nediljko Matijaš.

“Poznajem obitelj, a viđala sam i njega. Otac je pristojan i fin čovjek. Znam da je njegova supruga svojedobno u zgradi čistila stubište, a s Edijem sam se samo pozdravljala, kaže Ivanka Marijan.

EKSKLUZIVNO, ISKAZ UBOJICE SELENE MACEDO Edi Mišić je miran rekao policiji: 'Ja sam je ubio! To je moj nož, nož s kojim sam zaklao Meksikanku'

“To su mi prvi susjedi, imaju tri sina i dvije kćeri. Poznajem i to dijete, ali ga jako dugo nisam vidjela. Što se tom momku dogodilo, stvarno ne znam, rekla je b Biočić.

“Teško mi je vjerovati da je tako nešto čovjek uopće mogao napraviti. Obitelj poznajem samo iz viđenja, a o Ediju nisam nikad čula ništa loše, rekla je Stanka Madunić.

“Ovo je nešto najgore što pamtim da se dogodilo u kvartu. Jedan susjedi htio se baciti s krova zgrade, ali to je završilo bez posljedica. Ovo je stvarno strašno. Za obitelj prije svega, ali i za nas susjede. Ostat će zapamćeno da je ovdje živio ubojica. Tko bi to mogao zamisliti, rekao je susjed Drago.

“Imao je curu prije godinu dana, a u zadnje vrijeme nismo ga viđali s djevojkom. Najčešće je bio sam. Nije se pretjerano družio ni s društvom iz kvarta. Kao da se udaljio od svih, kaže susjed s trećeg kata.

“To je tragedija, dijete moje... To je krasna obitelj. Uvijek bi se lijepo javili. Dobro poznajem roditelje. I kćeri su krasne, završile su fakultete. Edija bih često sretala. Ne znam što bih rekla. Činio mi se malo čudan u zadnje vrijeme. Možda je imao nekakve veze s drogom, rekla je prva susjeda, koja se prekrižila kad smo joj rekli da je ubojica živio na prvom katu.

“Osobenjak, znate, malo na svoju ruku. Čudan za okolinu, ali nije bio drogaš. Radio je neko vrijeme kao konobar u kafićima i kockarnici, kaže Mišićev susjed koji je, kao i većina, htio ostati anoniman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 02:36