UŽIVA U ZAGREBU

FERNANDEZ KRITIČARIMA 'Koliko ste vidjeli mojih sebičnih poteza? Lako vam je gledati sa strane'

Sretan sam ovdje, sve mi izgleda i ide dobro, ali ne znam hoći li ostati - kaže Čileanac

Čileanski reprezentativac Junior Fernandes djeluje poput nekog "cool" tipa. Dečki iz svlačionice ga uspoređuju sa Sammirom. Kazat će nam svi, "više je Brazilac nego Čileanac".

Jučer smo s modrim napadačem razgovarali u društvu Ive Pinta, koji je bio prevoditelj s portugalskoga na engleski jezik. Pitali smo Fernandesa je li sretan u Zagrebu i Dinamu, te hoće li na kraju sezone, kad mu istječe jednogodišnja posudba iz Bayera, ostati u Maksimiru?

- Sretan sam ovdje, sve mi izgleda i ide dobro. Hoću li ostati? Na to vam ne mogu odgovoriti. Ne razmišljam o sljedećoj sezoni, fokusiran sam na ovu. Kad završi posudba, onda možemo razgovarati na tu temu, sada ne bih.

Kako ste zadovoljni svojim dosadašnjim igrama u Dinamu?

- Iskreno uživam u načinu svoje igre u Dinamu, odgovara mi ova pozicija na boku, tu se najbolje osjećam. Ali isto tako znam da nije sve bilo onako kako sam zamišljao, mogao sam bolje. Kako ja, tako i cijela momčad.

Niste se uspjeli plasirati u Ligu prvaka, u Europskoj ligi osvojili ste tek jedan bod, niste briljirali ni u hrvatskom prvenstvu?

- Dobro, ponekad momčad nije izgledala dobro. Svi to znaju, bilo je vidljivo. Skupilo se poraza, naročito bole oni europski. No, sad izgledamo dobro, to isto svi vide, zar ne? U posljednjim utakmicama lagano pobjeđujemo, zabijamo mnogo golova, uzeli smo i bod u Europi. Naša je igra sad konkretnija i mnogo bolja nego prije nekoliko tjedana. Sad mogu kazati da sam zadovoljan kako izgledamo, to je najvažnije.

Navijači Dinama zamjeraju vam sebičnost. Čak su vam i zviždali zbog toga što ne dajete loptu igraču u boljoj poziciji. Što kažete na to?

- Normalno je da navijači zvižde kad vide da je igrač na travnjaku imao bolje rješenje, a izabrao je nešto drugo. To ne zamjeram. Ali nisam sebičan! Koliko ste vi to vidjeli mojih sebičnih poteza? Lako je gledati s strane. Uvijek pokušavam iznaći najbolje rješenje. No, u brzini treba donijeti pravovaljanu odluku. Nekad pomisliš da je bolje pucati po golu nego dodati, misliš da ćeš pogoditi. Nisam došao u Dinamo da bih popravljao statistiku. Što znači pojedinačna statistika ako momčad ne pobjeđuje? Naravno da na travnjaku možeš pogriješiti, ali niste valjda pomislili da netko to radi namjerno? Kad bi svaka lopta došla na pravu adresu, nitko nas ne bi pobijedio.

Kako vam je igrati pred tako malim brojem navijača, na to sigurno niste navikli?

- Iskreno, za mene je to u početku bio šok! Teško je igrati kad na tribinama vidite tako mali broj navijača. U svojoj sam karijeri uvijek igrao pred mnogo navijača, u Čileu i Njemačkoj. Ali sad sam se već navikao. Tako je kako je, ne utječe na moju motivaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:11