DOBAR POSAO U ITALIJI

HAJDUK JE SPAŠEN! Josip Radošević potpisuje za Napoli, Bijeli zaradili 3 milijuna eura!

Hajduk će dobiti čistih 3 milijuna eura, dok će Radošević prve sezone u Napulju zarađivati 400.000 eura, a kasnije 600.000
 Vladimir Dugandžić/CROPIX

Ne znamo kako Josip Radošević stoji sa talijanskim jezikom, ali pouzdano znamo da je svoje želje o klubu u kojem želi nastaviti igračku karijeru sažeo u dvije riječi: 'Solo Napoli!'

Hajdukov reprezentativni veznjak Josip Radošević odbio je transfer u Parmu - od kojeg je Hajduk mogao inkasirati tri milijuna eura - jer je njegov izbor klub iz Napulja.

Radoševiću se jako sviđa Napoli iako je premlad (r. 1994.) da je mogao gledati Diega Maradonu, ali zato mu može biti inspiracija Urugvajac Edinson El Matador Cavani koji bi mu mogao postati novi suigrač. Ako ga Aurelio De Laurentiis ne proda...

Transfer Josipa Radoševića u Napoli vrlo je izgledan, čini se da smo došli na samo korak do realizacije iako se cijela ova priča toliko otegla da je u jednom trenutku izgledalo da će sve propasti.

U utorak ujutro na Poljudu su osvanuli Talijani, zastupnici menadžerske agencije koja se nudila da zgotovi posao oko transfera Radoševića u Italiju. Spominjalo se da imaju otvorenu vezu s Parmom i s Napolijem , ali kako je Radošević odbio klub sa sjevera, želeći po svaku cijenu ostati na uzavrelom jugu, ostao je samo Napoli kao opcija.

Najavljivala se službena, konkretna ponuda Napolija koji Hajduku nudi tri milijuna eura odštete. Spekuliralo se čak i o opciji da Napoli kupi Radoševića ali da ga ostavi do ljeta u Hajduku.

No Hajduk je tražio izravnu vezu s Napolijem, da napravi posao bez posrednika. Čekali su da im se javi gazda Napolija De Laurentiis koji ovakve stvari riješava i mimo sportskog direktora, menadžera i inih.

Iz Hajduka zato cijelo ovo vrijeme nisu željeli potvrditi kakve ponude imaju na stolu. Predsjednik Marin Brbić uporno je ponavljao da se radi na transferu, ali da ništa ne može sa sigurnošću prognozirati.

U talijanskim medijima Brbić je bio nešto rječitiji. Potvrdio je da su pregovori s Napolijem u završnoj fazi.

- Razgovori su otišli daleko, ali još uvijek nisu zaključeni. Radošević želi odjenuti dres Napolija i zato nedostaju još neke sitnice da se stvar zgotovi. Nije velika razlika između onoga što Napoli nudi i onoga što Hajduk traži. Radošević preferira Napoli i to je presudno u ovoj priči - kazao je Brbić.

Naravno da je Brbić nahvalio Radoševića govoreći da je „hrvatski Gattuso“, najmlađi reprezentativac u povijesti hrvatske reprezentacije procijenjujući da ima sve što je potrebno da bi bio uspješan u Serie A.

Ali iz Hajduka tvrde da u rezervi drže još neke ozbiljne ponude za Radoševića. U talijanskim medijima oglasio se tako i Fredi Fiorentini, savjetnik uprave Hajduka, koji inače u hrvatskim medijima glumi 'crnu kutiju'. Talijanski mu je ipak materinji jezik.

- Za Radoševića postoji interes od dva talijanska kluba, ali traže ga i jedan francuski i jedan njemački klub - kazao je Fiorentini.

- On je jedan od najvažnijih mladih nogometaša s prostora Balkana. Navijači Napolija će ga obožavati jer ostavlja srce na travnjaku na svakoj utakmici i nikad ne odustaje. Josip je poput Rina Gattusa. Nismo se još sastali sa čelnicima Napolija, ali razmijenili smo potrebne dokumente. Napoli je u prednosti jer je Radošević zaljubljen u klub iz Napulja, ali razgovori su još uvijek otvoreni - zaključio je Fiorentini.

Točku na i transfera Josipa Radoševića trebao bi staviti Aurelio De Laurentiis, gazda Napolija koji želi osobno zaključiti ovaj posao. De Laurentiis, inače poznati filmski producent je na potezu da ovu sapunicu okonča.

Radoševiću je dogovorio svoje uvjete sa Napolijem, čeka ga petogodišnji ugovor uz plaću koja bi išla u rasponu od 400.000 do 600.000 eura u zadnjoj godini. Talijani su to predstavili kao godišnju od gažu od 250.000 eura plus bunusi s obzirom na broj nastupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:57