BIZARNA PREVARA NA INTERNETU

MAJKA I KĆI UKRALE MILIJUN DOLARA Lagale da su vojnici pa nudile ljubav očajnim ženama

 ABC News

DENVER - Karen i Tracy Vasseur, majka i kći koji su prevarili 374 žene u više od 40 država, i pritom ukrale više od milijun dolara, osuđene su prošle srijede na 12 i 14 godina zatvora u američkoj saveznoj državi Colorado.

Karen i Tracy prijavljivale su se na stranice za traženje ljubavnih partnera na internetu, i predstavljale kao američki vojnici trenutno na odsluženju vojnog roka u Afganistanu.

Njihove žrtve tražile su ljubav na internetu, no umjesto toga naišle su na posebno okrutnu prevaru. Prevarantice bi im slale fotografije i vojne dokumente kako bi ih uvjerile da su stvarno vojnici, a potom su od žrtava su tražile novac, za satelitske telefone ili za putovanje kako bi ih mogle ‘posjetiti’.

Potom bi glumile posrednice, koje navodno mogu dostaviti novce vojnicima s kojima su se žrtve dopisivale na internetu.

Ukupno su na taj način prikupile više od milijun dolara, koristeći 20 bankovnih računa s kojih su slali nove žrtava pojedincima u Nigeriji, Ekvadoru, Velikoj Britaniji, Indiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, i drugim gradovima u SAD-u.

Kćer je osuđena na 14 godina zatvora i pet godina uvjetno, a majka na 12 godina zatvora i pet godina uvjetno. Majka je također osuđena na dodatnih 10 godina zatvora u odvojenom slučaju u kojem je krala novce obećavajući zajmove koji se nisu ostvarili, dok je kćer osuđena na dodatnih 4 godine zatvora za zločine koje je počinila dok joj je suđeno sa slobode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 19:45