PRVI PUT O TEŠKIM DANIMA

Alen Vitasović otvoreno: ‘Prebolio sam tešku bolest, često sam povraćao, nisam mogao sam jesti niti stajati na nogama‘

"Počelo je 2022. Nakon teške korone i upale pluća, nisam se nikako oporavljao, pjevao sam sjedeći na stolici jer nisam mogao stajati na pozornici", otkrio je

Alen Vitasović

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Bilo je teško, nisam mogao sam jesti, nisam mogao stajati na vlastitim nogama - otkriva Alen Vitasović, koji prvi put priča što mu se sve u vezi sa zdravljem događalo u posljednje dvije godine.

- Počelo je 2022. Nakon teške korone i upale pluća, koje sam imao prije točno dvije godine nisam se nikako oporavljao i zapravo se još uvijek nisam oporavio da budem kao što sam bio prije toga. Godinu i pol dana sam bio jako slab, anemičan, bezvoljan, često sam povraćao, teško sam hodao, pjevao sam sjedeći na stolici jer nisam dugo mogao stajati na pozornici... Ni sam ne znam kako sam zapravo odrađivao koncerte koji su bili veoma dobro posjećeni i uspješni - počinje svoju priču Alen Vitasović, koji je u studenom zbog narušenog zdravlja najavio kako odlazi na poduži godišnji odmor. Sada po prvi put otkriva s kakvim se strahotama sve nosio tijekom tog teškog perioda.

- U listopadu prošle godine mi je pozlilo. Izbacivao sam litre krvi iz želuca. Supruga Eleonora je zvala Hitnu pomoć. U polusvijesnom stanju na meni je izvršena teška i opasna operacija puknutih vena i arterija, na mjestu u grlu koje se spaja s želucem. Imao sam teško unutarnje krvarenje. Operaciju je obavio dr.Bulić kome dugujem život. Usput se ponovila i upala pluća, problemi sa žuči i jetrom... Odgodio sam sve Adventne, Božićne i novogodišnje koncerte i otišao na rehabilitaciju koja je sad pred krajem - govori glazbenik objašnjavajući zbog čega je na Facebooku objavio vijest koja je razveselila sve njegove prijatelje i pratitelje.

Podsjetimo, glazbenik je sredinom studenog najavio da odlazi na duži godišnji odmor.

- Dragi prijatelji, prebolio sam tešku bolest, odmorio i uskoro se vraćamo bolji nego ikad. Hvala na podršci - napisao je na Faceboku Alen koji otkriva:

- Tijekom bolesti izgubio sam 15 kilograma, nisam se mogao kretati ni jesti bez pomoći. Uz stručnu pomoć i moju veliku volju u relativno kratko vrijeme stanje se stabiliziralo i nadam se da ubrzo s mojim bandom ponovo krećem u akciju. U međuvremenu sve je spremno za izlazak mog novog albuma u izdanju Dancing beara, kojeg možete očekivati na ljeto.

Hvala svima koji su bili uz mene u veoma teškim trenucima, posebno stručnom osoblju, djeci, supruzi, mom bandu i prijateljima - poručuje glazbenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 09:40