TRAŽIO JU JE ZLATO

BRUTALNO NAPADNUTA POZNATA GLUMICA 'Bila sam sama. Pribio me uza zid i tukao'

 Marko Todorović/Telegraf.rs

Srpsku glumicu Jelenu Žigon (82) u subotu oko 13 sati napao je provalnik u njezinoj obiteljskoj kući na Senjaku u Beogradu, piše Blic .

Drhtavim glasom i u šoku glumica je za Blic ispričala da je mlađi muškarac s kapom preko glave uletio u kuću i počeo je maltretirati.

- Bila sam sama. Bacio me na pod. Tražio je da mu dam novac i zlato. Pokušavala sam mu objasniti da nemam ni novac ni zlato, ali nisam uspijevala govoriti jer me je gušio rukom. Stalno je ponavljao: Jelena smirite se, neću vas ubiti! Vjerojatno se bojao da ne počnem vrištati pa da netko shvati da sam napadnuta i pritekne mi u pomoć - opisuje Jelena Žigon.

Ona dodaje i da je nasilnik tražio da mu odmah donese sve zlato koje ima u kući, a kako mu nije mogla odgovoriti, bijesno je počeo jednom rukom obijati ladice.

- Uzeo mi je sve dokumente, novčanike sa stola i jedino što sam imala - preostalo ordenje mog djeda Mitra Martinovića, velikog junaka. Šokantno mi je i to što mi je znao ime. Znači da se spremao za napad. Zaključao me izvana i tek tada sam mogla vikati upomoć - kaže Jelena Žigon.

Ranije su glumici dva puta upadali u kuću i krali joj zlato. Ali u oba je navrata kuća bila prazna. Ovoga puta je nepoznata osoba uletjela u trenutku kada se Jelena sama odmarala. Inače, u istoj kući na gornjem katu živi njezina kći Ivana (47), koja nije ni slutila da se u prizemlju nešto događa. Tek kada je provalnik otišao, glumica je obavijestila Ivanu, koja je sa sinom Stevom odmah došla.

- Kći mi je pomogla, obavijestila je policiju i pozvala Hitnu pomoć. Dobila sam injekciju i osjećam se malo bolje, ali još ne mogu doći sebi. Ovo je zaista strašno - polutihim i umornim glasom prepričava Jelena.

Kći Ivana je na ovo imala samo kratak komentar.

- Divim se mami kako je hrabro izdržala sve ovo, strašno je vrijeme u kojem živimo. Umjetnici ne mogu ni zagrijati svoje stanove pa im se nema što ni ukrasti. Ponosna sam na hrabru majku i na to što je u životu zaradila mnogo više od onoga što se može ukrasti, a to je poštenje - rekla je Ivana za Blic .

Jelena Žigon je rođena 3. studenog 1933. Supruga je pokojnog glumca i redatelja Steve Žigona i majka glumice Ivane Žigon. Poznata je po ulogama u filmovima „Posljednji krug u Monzi”, „Policajac s Petlovog brda”, „Grlom u jagode”... Imala je uloge i u serijama, a najpoznatija je po liku Jelene Todorović u „Žikinoj dinastiji”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:07