SPOR OKO AMANDMANA

'ODLAZIM IZ SDP-a AKO VLADA NE PROMIJENI STAV' Mirela Holy ne odustaje od nacionalne parkovne agencije

 Nenad Dugi/CROPIX

ZAGREB - Saborska zastupnica Mirela Holy izjavila je danas novinarima kako se ništa nije promijenilo otkako je izjavila da će izići iz SDP-a ako ne prođu njezini amandmani na Zakon o zaštiti prirode.

SDP-ova saborska zastupnica Mirela Holy u ožujku je najavila da će izići iz stranke ako Ministarstvo zaštite okoliša i prirode do drugoga čitanja u Hrvatskome saboru u Zakon o zaštiti prirode ne ugradi i odredbu o osnutku nacionalne parkovne agencije te ga tako uskladi s Planom 21 Kukuriku koalicije.

"Ništa se nije promijenilo od onda kada sam to rekla. Ja se još nadam da će vlada promijeniti svoj stav i u zakonu ipak definirati nacionalnu parkovnu agenciju jer je to u skladu i s racionalnim razlozima, a i s predizbornim obećanjima", rekla je Holy novinarima u Hrvatskome saboru odgovarajući na pitanje hoće li izići iz SDP-a ako ne prođu njezini amandmani.

Na pitanje zašto se nada promjeni vladinog stajališta kad je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović danas u Saboru rekao da ta agencija nije opravdana, Holy je odgovorila kako je UNDP-ova analiza pokazala da su, od pet razmatranih modela, nacionalna parkovna agencija i sustav poboljšanja sadašnjeg stanja dobili jednak broj bodova.

"Dakle, tu je samo stvar o političkoj, a ne stručnoj odluci s obzirom na činjenicu da je sustav dobro ocijenjen, a ne vidim zbog čega vlada ne bi donijela odluku o tome da se uvede nacionalna parkovna agencija", istaknula je Holy.

Na pitanje gdje vidi političku budućnost ako doista ode iz SDP-a, odgovorila je kako sada o tome ne razmišlja te kako se nada da će SDP biti vjerodostojan.

Smatra kako nema utemeljenog argumenta protiv osnutka agencije te je ponovila da je ministarstvo od UNDP-a naručilo studiju koja je dala jednak broj bodova poboljšanju sadašnjeg modela i nacionalnoj parkovnoj agenciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 16:03