PRVIJENAC I PONUDA

Wolfsburg nudi Pescari 3,5 milijuna eura za Vukušića

Ante Vukušić zabio je prvi gol u Serie A u dresu Pescare u pobjedi 2-0 protiv Genoe. Nekadašnji Hajdukov napadač upisao je 12 nastupa za talijanski klub, odigrao je sveukupno 753 minuta te konačno zabio gol prvijenac.

- Ovaj gol mi jako puno znači - kazao nam je Vukušić. - Već sam više od tri mjeseca ovdje, gorio sam od želje da konačno zabijem. To mi je bilo važno zbog samopouzdanja, ali i zbog ljudi u klubu koji su me doveli da postižem pogotke. Zabili smo samo 12 golova, a način na koji je Pescara igrala dosad nije ostavljao previše prostora i šansi za napadače. Previše je bilo napucavanja, dugih lopti, a to je igra koja napadaču mog profila ne odgovara. S novim trenerom Bergodijem počeli smo igrati, i zato vjerujem da dolazi bolje vrijeme za klub, ali i za mene - objasnio je Vukušić kojem je sreću donijela majica s grbom Hajduka koju je nosio ispod dresa Pescare.

Pescara se nalazi u grčevitoj borbi za opstanak. Klub na kontu ima samo 14 bodova uz četiri pobjede. Vukušić je u Italiju stigao ovog ljeta u transferu iz Hajduka vrijednom oko 3,5 milijuna eura.

Vukušić kaže da je fokusiran na Pescaru i ambiciju da klub osigura opstanak u Serie A. Ima ugovor do ljeta 2016., ali upravo sad u talijanskim medijima pojavila se informacija o interesu Wolfsburga koji želi angažirati Vukušića već ove zime. Sky Sport čak tvrdi da je Wolfsburg poslao službenu ponudu za 21-godišnjeg napadača Pescare, vrijednu 3,5 milijuna eura, upravo koliko je Pescara platila za njega Hajduku. U Italiji klubovi ne komentiraju neslužbene informacije s mercata.

Wolfsburg je u tek nešto boljoj situaciji od Pescare, klub iz grada Volkswagena peti je od dna Bundeslige, a ako bi se dogodio ovaj transfer, Vukušić bi pojačao koloniju Hrvata, tamo ga čekaju Ivica Olić i Srđan Lakić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:41