MEĐIMURSKA DOŽUPANICA

ODMETNUTA HNS-ovka 'Pusić je trebala znati da će izbacivanjem Čačića uništiti stranku'

Zamjenica međimurskog župana tvrdi da će za njom istupiti mnogi Međimurci
 Željko Hajdinjak/CROPIX

I zamjenica međimurskog župana Sandra Herman odlučila je istupiti iz HNS-a. Nakon što je iz stranke izbačen Radimir Čačić, dio članstva otvoreno je kritizirao vrh stranke zbog te odluke, što je dovelo do prijava stranačkom sudu časti protiv zamjenice varaždinskog gradonačelnika i saborske zastupnice Natalije Martinčević i bivšeg predsjednika Uprave HEP-a Zlatka Koračevića, koji su zbog svojih izjava početkom ožujka izbačeni iz stranke.

Protiv vas nije pokrenut postupak pred sudom časti, ali odlučili ste sami istupiti iz stranke. Zašto?

- Izravan povod za moje istupanje iz stranke je pad rejtinga HNS-a.

Više puta sam upozorila vodstvo stranke da bi se odluka o izbacivanju Radimira Čačića mogla negativno odraziti na ugled i rejting stranke.

Oni su se u potpunosti oglušili na to, a rezultate njihovog razmišljanja sada vidimo. Rejting HNS-a je danas prepolovljen u odnosu na onaj kada je Čačić podnio ostavku.

Kako to da i protiv vas nije podnesena prijava stranačkom sudu časti?

- Vodstvo stranke je reklo da je to stvar županijskih organizacija, a nitko iz moje županijske organizacije u Međimurskoj županiji protiv mene nije podnio prijavu. To samo potvrđuje da velika većina članova moje stranke u Međimurju razmišlja kao i ja.

Je li to naznaka da će veći broj članova HNS-a iz Međimurja također istupiti?

- Smatram da bi do toga uskoro moglo doći, ali to je osobna stvar članova. Predsjedništvo Županijske organizacije u siječnju je jednoglasno utvrdilo da se protivi izbacivanju Čačića iz stranke jer je to bilo mišljenje većine članova iz Međimurja.

Najavljeno je osnivanje nove političke stranke koju će nakon povratka iz zatvora voditi Radimir Čačić. Hoćete li se pridružiti toj stranci?

- Razgovarali smo o tome, naznake postoje, no još je prerano pričati o tome. U svakom slučaju, podržavam tu ideju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:33