BRUTALAN MASAKR

Šokantan obrat u istrazi: Je li prava meta ubojstva britanske obitelji bio 'slučajni prolaznik'?

Mollier je radio za Cezus, podružnicu Areva Grupe koja je specijalizirana za izradu spremnika za nuklearno gorivo

NOVO 13:45 Britanski mediji po prvi puta su objavili fotografiju dvije djevojčice koje su preživjele brutalan masakr u kojem su im ubijeni roditelji i baka te francuski biciklist. Djevojčice su na ovoj fotografiji slikane upravo na kobnom obiteljskom odmoru u francuskim Alpama, starija kako vozi tandem bicikl, a mlađa kako sjedi u sjedalici. Fotografiju je ustupio obiteljski prijatelj.

------------------

Francuska policija izasla je u javnost s informacijom da razmatra i mogućnost da je biciklist Sylvain Mollier (45) zapravo bio glavna meta ubojstva u francuskim Alpama, a ne britanska obitelj al-Hilli. Prvotno se smatralo da je Mollier eliminiran jer je kao slučajni svjedok nabasao na ubojstvo aeronautičkog inženjera Saada al-Hillija , njegove supruge i punice, koje su preživjele samo al-Hillijeve dvije kćeri Zainab (7) i Zeena (4).

Mollier, koji je bio zaposlen u "nuklearnoj industriji", u nedjelju je u tajnosti "privremeno pokopan", unatoč željama njegove obitelji da bude kremiran. Stoga se vjeruje da forenzičari još uvijek žele ostaviti mogućnost dodatnog pregleda njegovog tijela, što ne bi bilo moguće da ga se kremiralo.

Istražitelji su zato natuknuli da je "sasvim moguće da je Mollier vodio dvostruki život" i bio prava meta napada, no da će pravu istinu otkriti tek temeljita istraga koja je još uvijek u tijeku.

Mollier je radio za Cezus, podružnicu Areva Grupe koja je specijalizirana za izradu spremnika za nuklearno gorivo. Iz prvog braka imao je dvojicu sinova tinejdžerske dobi. U vrijeme ubojstva Mollier je bio na očinskom dopustu jer je upravo bio dobio treće dijete, sa svojom drugom suprugom. Slobodno vrijeme je većinom provodio upravo u vožnjama biciklom.

U međuvremenu, policija i dalje štiti Zainab i Zeenu, koje su obje vraćene u Britaniju i nalaze se na tajnoj lokaciji. Zainab se tretira kao ključni svjedok , jer je jedina vidjela ubojicu i preživjela njegov napad, dok Zeena ništa nije vidjela jer je bila skrivena ispod majčinih nogu u autu. Zainab je nedavno otpuštena iz dječje bolnice u Grenobleu, a zbog njezinog zdravstvenog stanja policija je još nije ispitala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:53