PLJAČKA U ZAGREBU

Iz mjenjačnice u Kauflandu ukrao preko 150 tisuća kuna: Lopov se provukao kroz susjedni kafić!

Split, 180711.Veceras je opljackana poslovnica Banke splitsko-dalmatinske BSD u sklopu prodajnog centra Koteks na Gripama. Nepoznati pocinitelj uz prijetnju oruzjem otudjio je nepoznatu kolicinu novca. Na slici: policijski ocevid je u tijeku.Foto: Jakov Prkic / CROPIX
 Jakov Prkic / CROPIX

ZAGREB - Preko 150 tisuća kuna 'zaradio' je nepoznati provalnik ili, pak, više njih koji je pod okriljem noći sa nedjelje na ponedjeljak provalio u mjenjačnicu 'Exclusive change' u sklopu trgovačkog centra Kaufland na zagrebačkoj Ulici kneza Branimira.

Prema snimkama nadzornih kamera, provala je odrađena između 21,15 i dva sata nakon ponoći, a provedenim očevidom je utvrđeno da je nezvani gost prvo obio vrata kafića 'Emana' odakle se, zatim, provukao kroz neki otvor i ušao u međuprostor Kauflanda odakle je obio vrata mjenjačnice. Poslužio se sa plijenom 'teškim' više od 150 tisuća kuna i pobjegao u nepoznato.

Je li provalnika u neposrednoj blizini čekao pomagač u vozilu ne bi li se što prije udaljili s mjesta događaja ili je sve odradio sam, istražitelji intenzivno nastoje utvrditi obradom koja je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:09