REAL M. - BARCELONA 2:1

Luka Modrić u debiju za Real uzeo prvu kantu u sezoni! Ovoga puta ni Messi nije spasio Barcu!

Najzanimljiviji trenutak za hrvatsku javnost zbio se u 83. minuti kada je Mourinho uveo Modrića umjesto Özila

Modrinho je donio sreću Mourinhu! Luka Modrić debitirao je za Real Madrid u posljednjih 10 minuta uzvratnog dvoboja španjolskog Superkupa, u kojem je kraljevski klub pobijedio Barcelonu 2-1, prvi put na svom terenu nakon 7. svibnja 2008. i zahvaljujući pogotku više u gostima (2-3 na Nou Campu) osvojio prvi ovosezonski trofej.

Bila je to i prva pobjeda Joséa Mourinha protiv najvećeg rivala u Madridu, dosadašnje dvije na klupi ‘los blancosa’ portugalski je trener ostvario u Valenciji i Barceloni. Nakon Kupa Kralja i Primere Real Madrid je Barcelonu svladao i u Superkupu, preostaje još samo Liga prvaka...

Modrić, koji je ove sezone igrao samo pola sata za reprezentaciju protiv Švicarske, uspio je sudjelovati u tri akcije svoje nove momčadi, a u prvoj minuti sudačke nadoknade imao je i prigodu zapečatiti sudbinu Barcelone, no njegov prizemni udarac na povratnu loptu Benzeme završio je u bloku. Ipak, naš se reprezentativac na koncu veselio, pao mu je mane sa srca nakon dva suparnikova promašaja u zadnjoj minuti trominutne nadoknade.

Mourinho je postavio 11-oricu s Higuainom umjesto Benzeme u špici, Vilanova istu postavu kao u prvom dvoboju, Puyol koji je slomio jagodicu ipak nije bio ni u kadru. S Modrićem su na klupi bili Adán, Benzema, Albiol, Callejón, Lass i Nacho, izvan zapisnika ostali su Kaká, Varane, Morata, Coentrao je suspendiran, Carvalho još razmišlja što će s karijerom, a Granero je već na putu za QPR za 10 milijuna eura odštete.

‘Faktor Modrić’ kao da je poticajno djelovao na Mourihovu momčad, izletjeli su od 1. minute kao iz katapulta i već nakon 19 minuta vodili 2-0, dvama pogocima nakon protunapada (za prvi je veliki krivac bio Mascherano, za drugi Pique) uz još četiri propuštena zicera i nepriznati pogodak Pepea zbog prekršaja u napadu.



Real Madrid 1-0 Barcelona by simaotvgolo12



Real Madrid 2-0 Barcelona by simaotvgolo12

Razbijena je bila Titova ‘tika-taka’ u kojoj je raspoloženi zupčanik bio samo Iniesta, ali ne kao s druge strane Di Maria, a u 27. minuti zbog prekršaja na Cristianu Ronaldu u izglednoj situaciji za gol isključen je Adriano. S druge strane, Pepeu je prethodno oprošten drugi žuti karton zbog nepreznog zahvaćanja Messija nakon što je prethodno stoper Madriđana propisno izbio loptu.

Međutim, prevelika je Barçina kvaliteta čak i s čovjekom manje da bi posao bio dovršen nakon 45 minuta; baš na isteku prvog dijela Messi je smanjio rezultat i to pogotkom iz slobodnog udarca, sa 28 metara, pokraj živog zida. Bio je to Argentinčev 15. pogodak u ‘klasicima’, Di Stefano mu sad bježi samo za tri...

U nastavku, gosti su imali posjed igraču manje unatoč, a od 60. su se počeli zagrijavati debitanti u obje momčadi, Luka Modrić i Alex Song. Pedro je propustio dvije odlične prigode, prvu u 61. mu je Casillas obranio nogom, malo kasnije je bio sebičan. S domaće strane, Khedira nakon solo-prodora nije uspio nadmudriti Valdesa.

Kad je već utakmica prešla u rane minute četvrtka Vilanova je uveo Songa umjesto Busquetsa kako bi održao posjed, pa je Higuain svoju večer promašaja završio pogođeom vratnicom i prepuštanjem mjesta Benzemi. Ubrzo je kamera uhvatila Mourinha kako objašnjava Modriću što da radi, pripremao ga je za svoju treću zamjenu, koja se i dogodila, umjesto Özila u 83. minuti, ili kalendarski, 29. kolovoza u 00.11 sati! Luku je odmah uz aut-crtu pos tražnjici potapšao i Cristiano Ronaldo, kojem je pogodak za 2-0 bio peti uzastopni u ‘el clasicima’, što nema nitko od ‘kraljeva’. Nije taj ‘poguranac’ Luki donio sreću da zabije, u prvoj minuti sudačke nadoknade, no podigao je 26-godišnji Zadranin svoj prvi trofej nakon duple krune s Dinamom 2008. Barcelona je još stigla propustiti dvije prigode, Montoyi je obranio Casillas, a Messi je promašio za 30 centimetara, ubrzo je sudac odsvirao kraj za veliko slavlje Madriđana i dječački osmijeh Luke Modrića kojeg su svi suigrači tapšali ili grlili. Naš Modrinho donio je sreću Mourinhu!

REAL MADRID - BARCELONA 2:1

Sudac: Mateu Lahoz (Valencia).

Strijelci: 1-0 Higuain (11, Pepe), 2-0 C. Ronaldo (19), 2-1 Messi (45).

Stadion: Santiago Bernabéu. Gledatelja: 85.000.

REAL MADRID (4-2-3-1):Casillas; Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo; Khedira, X. Alonso; Di María (od 79. Callejon), Özil (od 83. Modrić), C. Ronaldo; Higuaín (od 81. Benzema).

BARCELONA (4-3-3): Valdés; Alves, Piqué, Mascherano, Adriano; Xavi, Busquets (od 75. Song), Iniesta; Alexis (od 31. Montoya), Messi, Pedro (od 80. Tello).

PRIJENOS UŽIVO!

REAL MADRID - BARCELONA 2:1 (Higuain 11', Ronaldo 19'/Messi 45')

KRAJ UTAKMICE!

92. minuta - Montoya se sjurio u šesnaesterac Reala, ali Casillas brani njegov udarac

91. minuta - Luka Modrić je nakon povratne lopte Benzeme imao dobru priliku, ali nije uspoio pogoditi

82 minuta - U IGRU JE UŠAO LUKA MODRIĆ!

80. minuta - Higuain je zatresao vratnicu

76. minuta - Alba je dobio jednu loptu u prostor ali loše štopanje odnjelo je priliku za Barcelonu

69. minuta - Khedira je u solo prodoru stigao do samih vratiju Valdesa, ali je njegov udarac zaustavio je vratar Barcelone

62. minuta - Pedro je imao odličnu priliku izjednačiti ali je Casillas nogom odbio njegov udarac sa sedam metara

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minuta GOOL - Leo Messi iz slobodnog udarca s tridesetak metara zabio je za smanjenje vodstva Reala

33. minuta - Higuain je ponovo imao odličnu priliku za postizanje pogotka, ali Mascherano je uspio blokirati njegov udarac

29. mintua - Marcelo je centrirao, a Khedira poslao loptu ravno u naručje Valdesa

27. minuta - Adriano je nakon što je kao zadnji igrač u obrani srušio Ronalda zaradio crveni karton!

24. minuta - Pepe je postigao pogodak, ali sudac se već oglasio i svirao prekršaj

22. minuta - Higuain je ponovo izašao oči u oči s valdesom, ali ovoga puta vratar Barcelone brani njegov udarac

19. minuta GOOL - Cristiano Ronaldo efektno je petom prebacio Piquea i potom jakim udarcem kroz noge poslao loptu iza leđa Valdesa za povečanje vodstva Reala.

15. minuta - Marcelo je snažno opalio, ali njegov udarac je bio neprecizan!

11. minuta GOOL - Higuain dovodi Real u vodstvo! Nakon što je Mascherano promašio loptu prilikom ispucavanja Argentinac je rutinirano poslao loptu iza leđa Valdesa!

7. minuta - Higuain je izašao oči u oči s Valdesom, ali vratar Barcelone brani njegov udarac

1. minuta - Počela je utakmica!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 20:44