LAGERFELD OČARAN

LEGENDA HRVATSKE GLAZBENE SCENE ZDENKA KOVAČIČEK ‘Bila sam ispred vremena. No ovaj uspjeh nisam sanjala’

 CROPIX/Getty images

Zdenka Kovačiček, legenda hrvatske glazbene scene, ovih je dana glavna tema svjetskih modnih kuloara. Njezina skladba “Elektra” iz 1978. godine naći će se na ekskluzivnom nosaču zvuka prestižne francuske kuće Chanel, nakon što je bila podloga Lagerfeldove revije za kolekciju proljeće/ljeto 2018. godine.

Divljenje

Ekskluzivan album sa 14 skladbi, u izdanju francuske kuće Collette, koje su se vrtjele na Lagerfeldovoj reviji u listopadu, moći će se kupiti u Chanelovim trgovinama. Limitirano izdanje objavit će se u samo tisuću primjeraka.

- Mobitel mi ne prestaje zvoniti, oduševljena sam reakcijama, posebno zato što nikad nisam toliko pratila modu, nisam išla po revijama, nisam patila na brendove. Ali oduvijek sam se izdaleka divila Chanelovim komadima i prijateljicama koje su ih imale, a tko zna, možda mi i poklone neki - uz smijeh priča legendarna Zdenka (73), koja za “Elektru” kaže da je bila ispred svog vremena.

- Riječ je o elektro skladbi, gdje se moj vokal pojavljuje tek na samom kraju, baš u tom trenutku je na scenu došao Karl Lagerfeld. Napravila sam je s Igorom Savinom 1976. godine i čini mi se da nije bila shvaćena, nije bio trenutak za takvu glazbu - kaže legendarna pjevačica.

Senzacija

Smatra da je Lagerfeld do njezine “Elektre” došao zahvaljujući nedavno izdanom albumu Croatia Recordsa “Electronic Jugoton”, a da će biti na ekskluzivnom Chanelovu nosaču zvuka, saznala je prije nekoliko dana.

- Vjerujem da mu se pjesma svidjela jer je odlična podloga za hod njegovih modela. U cijeloj reviji je koristio disko glazbu, ali tražio je nešto nepotrošeno, nešto što ljudi neće odmah povezati s nekim drugim događajem, već samo s njegovim kreacijama i senzacionalnim revijama. Elektronskom glazbom Lagerfeld želi približiti svoje kreacije mladim generacijama i mislim da mu to jako dobro ide - smatra Zdenka.

Njezino vrijeme

Osim što osvaja ljubitelje mode, Zdenka se užurbano priprema za koncert u Lisinskom, 29. studenoga, kojim će obilježiti 60 godina glazbene karijere.

Nedavno je dobila i nagradu Elle Style Award za životno djelo i tom prilikom je rekla kako je uvijek bila ispred svog vremena te da je njezino vrijeme očito došlo upravo sada.

- Ponosna sam na skladbu koja je za ono vrijeme bila avangarda, a sada zauzima mjesto na limitiranim albumima Chanela. Nikada nisam ni sanjala takav uspjeh - zaključuje Zdenka koja kao svoju najveću podršku uvijek ističe kćer Tinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:50