TAJNA ČILIĆEVA PREPORODA

TKO JE MISTERIOZNA DJEVOJKA NAŠEG NAJBOLJEG TENISAČA? 'Trebalo nam je više od godine dana da naučimo funkcionirati kao par, nismo htjeli odustati'

 Tea Cimaš / CROPIX

- Hvala mojoj djevojci, koja mi je uvijek donosila sreću - emotivno je prošlog tjedna, nakon teške pobjede u Baselu, zahvalio naš najbolji tenisač Marin Čilić. Pobijedio je, naime, petog igrača svijeta, Japanca Keija Nishikorija, i ušao u top deset. Nije to prvi put da je zahvalio djevojci koja mu je, uz roditelje, najveća navijačica i podrška.

Djevojka kojoj je zahvalio, Kristina Milković, već sedam godina prati njegovu karijeru, podupire ga i pokušava doći na što više mečeva koje Marin igra. Tijekom svih godina njihove veze Kristina nikad nije željela razgovarati s novinarima, a nije baš ni aktivna na društvenim mrežama. Za razliku od mnogih drugih partnerica uspješnih sportaša, koje daju sve od sebe kako bi i same osjetile djelić slave i profitirale od toga, Kristina nikad nije željela ići tim putem.

Facebook profil

Vrlo je samozatajna, kažu njezini prijatelji, a uz to je draga i jednostavna djevojka. Ima otvoren profil na društvenoj mreži Facebook, no na njemu se mogu vidjeti samo tri njezine fotografije, od kojih je jedna objavljena ove godine, druga prošle, a treća, na kojoj se ona vidi, stara je tri godine. To je sve što mogu vidjeti svi, čak i oni koji joj nisu prijatelji. Sve drugo vidljivo je samo onima koje poznaje. O samozatajnoj djevojci nije pretjerano rječit ni njezin dečko. Tijekom svih intervjua Marin je o prekrasnoj Dubrovčanki i njihovu odnosu otkrio tek nekoliko detalja, a o osobno gotovo ništa. Novinarima je prije nekoliko godina rekao da su, poput svih drugih parova, u vezi imali uspona i padova, što je, zaključio je, posve normalno s obzirom na okolnosti u kojima se njihov odnos tijekom godina razvijao.

Zagreb, 090213.
Od 04. do 10.02. u Domu sportova odrzava se 8. izdanje teniskog turnira PBZ Zagreb Indoors.
U polufinalu Marin Cilic (CRO) pobijedio je Michaela Youzhnya (RUS).
Na fotografiji: Kristina Milkovic, djevojka Marina Cilica.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičvić / CROPIX
Kristina Milković

- Unatoč svemu, odlično funkcioniramo, podrška smo jedno drugom, o svemu otvoreno i iskreno razgovaramo, tako da sam iznimno sretan i ispunjen. Da bi veza opstala, na njoj treba raditi i u nju treba ulagati. Otpočetka smo bili svjesni toga. Trebalo nam je godinu dana, ako ne i malo više, da bismo pronašli pravi način na koji odlično funkcioniramo kao par, ali važno je da u međuvremenu nismo pomišljali odustati jedno od drugoga, što je danas česta pojava - rekao je Čilić 2012. godine u intervjuu časopisu Story.

Odmor na jugu

Za Kristinu je već tada rekao da ga nastoji pratiti na većini njegovih nastupa, koliko joj obveze dopuštaju. Kasnije je priznao i da je upoznao njenu majku Dragu, kao što je ona upoznala njegove roditelje, Zdenka i Koviljku, koje zajednički posjećuju. U Cavtatu, gdje živi njezina majka, izvrsno je prihvaćen. Upoznao je Kristinine prijatelje, s kojima za toplih dana često brodicom plove do Elafita. Kad dođe na jug, Marin, između ostalog, uživa i u Kristininu kuhanju. Ona, naime, izvrsno priprema njegovu omiljenu ribu, kao i tjesteninu i umake. Njezina majka uživa u danima kada su joj gosti. O dečku svoje kćeri ima samo lijepe riječi, a priznaje i da je tenis počela pratiti otkad ga je upoznala.

- Kao i svaka majka, imam samo riječi hvale za svoje dijete. No, moja Kristina je stvarno divna i posebna djevojka. Od malih nogu je voljela učiti, osnovnu i srednju školu je završila s odličnim uspjehom, dobila je brojne nagrade, pohvale profesora i ravnatelja - kaže Kristinina majka Draga i dodaje da je njezina kći diplomirala politologiju na Fakultetu političkih znanosti i psihologiju na Filozofskom fakultetu, koje obožava, te je dobila posao u struci, koji jako voli.

Opatija, 171014.
U sklopu Dana hrvatskog turizma u sportskoj dvorani Marino Cvetkovic odrzana je svecana dodjela nagrada u akcijama HTZ-a, HGK i Ministarstva turizma.
Na fotografiji: nagradu Turisticki cvijet- kvaliteta za Hrvatsku dobio je Marin Cilic, a nagradu je podigla Kristina Milkovic.
Foto: Tea Cimas / CROPIX
Tea Cimaš / CROPIX
Nagradu Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku dobio je Marin Čilić, a nagradu je podigla Kristina Milković

- Ništa joj nije teško napraviti za Marina, baš kao ni njemu za nju, a to je najbolji pokazatelj koliko se vole i poštuju. Jednako tako znam da bi Marin mojoj kćeri skinuo zvijezde s neba da treba, a meni kao majci to je najvažnije. To je ljubav, jednostavno rečeno. Iako su mladi, točno znaju u kojem smjeru žele da im život ide, a to me čini zadovoljnom i ponosnom - kaže Kristinina majka.

O Kristini su poznate osnovne činjenice. Ima 26 godina, a odrasla je u stabilnoj obitelji koju, osim nje, čine njezine dvije sestre, brat i majka. Otac joj je preminuo kada je imala samo šest godina, no majka je dala sve od sebe da djeci ništa ne manjka u životu. Svi članovi obitelji vrlo su povezani, što se održava i danas. Za vrijeme Domovinskog rata njihova je obiteljska kuća bila posve uništena, ali obitelj ju je zajednički obnovila. Draga se bavi iznajmljivanjem apartmana, a nakon svake Čilićeve pobjede javljaju joj se gosti koji njezin dom posjećuju godinama kako bi čestitali na uspjehu odabranika njezine kćeri.

Kristina se u dobi od 19 godina, nakon što je s odličnim uspjehom završila srednju školu, doselila u Zagreb. Početni šok preseljenja i odvajanja od majke ublažile su joj sestre, s kojima je dijelila stan u vlasništvu njezine obitelji. Starije sestre su također bile studentice - jedna Pravnog, a druga Arhitektonskog fakulteta. Sestre su nakon nekog vremena diplomirale, udale se i odselile se iz stana, tako da je Kristina na kraju ostala sama u njemu. Pri odabira fakulteta ni u jednom trenutku nije bilo dileme - odabrala je ono što je oduvijek htjela. Obitelj ju je u tome oduvijek podržavala iako su svi bili svjesni da nije mala stvar istodobno studirati na dva fakulteta. No, nitko nije ni sumnjao da će uspjeti.

Ozbiljna veza

Marina je upoznala na prvoj godini studija, preko zajedničkih prijatelja. Ta joj je godina bila posebna: bila je proglašena najljepšom Dubrovčankom, a upoznala je i zanimljivog mladog tenisača, koji joj se odmah svidio. On ispočetka nije htio medijima otkriti tko je ona - početkom 2010. u jednom je intervjuu rekao da je zaljubljen, no nije htio reći ništa o posebnoj osobi u svojem životu. Nakon što se na nekoliko javnih događanja pojavio s misterioznom ljepoticom, priznao je da je to njegova djevojka. Od tada su nerazdvojni. Njihova je veza nakon nekog vremena postala ozbiljna, iako je nije bilo lako održati s obzirom na njegova stalna putovanja. Nastojali su stalno biti u kontaktu: jednom je priznao da zbog kontakta sa svim dragim ljudima ima jako visoke telefonske račune. Onda su počeli koristiti Skype kako bi komunicirali.

Zagreb, 100213.
Od 04. do 10.02. u Domu sportova odrzava se 8. izdanje teniskog turnira PBZ Zagreb Indoors.
U finalu je Marin Cilic (CRO) pobijedio Jurgen Melzera (AUT) rezultatom 6:3, 6:1.
Na fotografiji: Marin Cilic je nakon pobjede pohitao do svoje djevojke Kristine Milkovic.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX
Marin Čilić je nakon pobjede pohitao do svoje djevojke Kristine Milković

S obzirom na obveze na dva fakulteta, Kristina je za vrijeme studija dečka bodrila na mečevima na koje bi stigla doći. Neke je morala propustiti, što joj je bilo žao, no mislima je uvijek bila na terenu i nastojala je pronaći način da prati igru. Na svim mečevima kojima je prisustvovala situacija je ista: ako je situacija na terenu napeta, sjedi na tribinama gotovo bez daha, povremeno sklopi ruke i nastoji da joj se emocije ne vide na licu. Kada njezin dečko dobro igra, na licu joj je velik osmijeh. Njezina pojava na tribinama nikad ne prođe nezapaženo - tako ju je prije dvije godine fotograf portala Fabwags snimio na tribini i proglasio jednom od najljepših djevojaka poznatih sportaša.

Premda njezin dragi ima mnogo obožavateljica, nije ljubomorna. Njihov je odnos zaista partnerski: dostupni su jedno drugome cijeli dan, razgovaraju, povjeravaju se i u tako iskrenom odnosu nema mjesta ljubomori. Čilić često u šali kaže kako je Kristina njegova privatna psihologinja, kojoj se obraća u najvažnijim trenucima, a dostupna mu je 24 sata dnevno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:38