TRAGEDIJA

UMRO SINIŠA SVILAN Legendarni televizijski urednik i novinar umro u 57. godini, samo se srušio

 CROPIX

Siniša Svilan, legendarni novinar, urednik i voditelj, u 57. godini preminuo je iznenada u Beogradu. Službeni uzrok smrti još nije potvrđen, a prema prvim informacijama riječ je o srčanom udaru.

Kako piše časopis Story, pomoć mu je pružena odmah, no nakon 20-minutne reanimacije, izgubio je bitku za život.

Svilan je rođen 29. svibnja 1960. godine u Trogiru, 1979. završio je srednju Tehničku školu u Splitu i upisao Fakultet strojarstva, koji je ubrzo napustio, te se zaposlio u splitskom brodogradilištu kao mehaničar.

U Zagrebu 1985. upisuje Fakultet političkih znanosti te počinje raditi na Radiju 101 kao urednik vijesti. Radio je i na emisijama 'Latinica', 'Dobro jutro Hrvatska', a 2004. je postao direktor programa Nove TV. Surađivao je i u Jutarnjem listu, a široj je javnosti poznat je po vođenju emisije ‘Glamour cafe’.

Svilan je u Beograd preselio 2012. godine gdje je prvo bio regionalni programski koordinator TV Pinka, a onda programski konzultant direktorice Televizije B92.

Često je govorio da je televizijski ovisnik.

- Televizija je čisti adrenalin. A taj adrenalin te najviše puca na svakom početku. Kad dosegneš cilj, sve pomalo izgubi onu draž koja te drži dok nešto stvaraš, podižeš - rekao je u intervjuu za Jutarnji prije dvije godine.

S bivšom suprugom Elom Svilan Svalinom dobio je kćer Galu, a zadnjih godina bio je u vezi sa Silvanom Mustapić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 18:37